Ik wil mijn relatie verbreken, denk ik. Hoe pak ik dat aan?

Het kan maanden, soms jaren door iemand zijn gedachten spelen; ‘Ik wil mijn relatie verbreken, denk ik.’ De twijfel en onzekerheid over de relatie hebben wel degelijk een weerslag op de relatie. Vaak worden problemen alleen maar groter in die tussenliggende tijd omdat mensen niet constructief aan hun relatie uitdagingen werken, maar vooral bezig blijven met de vraag; ‘Hoe pak ik het aan?’ En juist die vraag zoveel angst oproept, en zo veel praktische en emotionele vragen, dat doorzetten amper lukt. Conclusie; Veel mensen blijven in een soort niemandsland zitten en maken geen keuze, ook niet de keuze om de situatie in de tussentijd te verbeteren door in online relatie coaching te gaan bijvoorbeeld. Marieke Proper, bestseller auteur en relatietherapeut, gespecialiseerd in overspel, burn-out en relatiecrisis

Mijn relatie verbreken, waarom is dat zo lastig?

Slechte relaties worden vaak gekenmerkt door slechte en/of zeer beperkte communicatie. Mensen gaan belangrijke dingen voor zichzelf houden. Spreken zich niet uit over wezenlijke zaken. Of omdat ze denken dat dit geen zin heeft. Ze hebben zich in de afgelopen jaren vaak niet begrepen gevoeld. Of ze hebben veel te verbergen. Een affaire, een verliefdheid, een verslaving. Hun relatieprobleem is hanteerbaar geworden door iets anders aan te gaan, waardoor er een gevoel van geluk is ontstaan in het leven van diegene. Dat geluk is echter een groot geheim. Relaties vol geheimen staan onder constante druk. Schuldgevoelens, angst dat zaken uitkomen, piekergedachten. Ik heb ontelbare stellen in driehoeksverhoudingen en ernstige relatie crisis geholpen. Als mensen al slecht communiceren, dan is vertellen wat je op je hart hebt waanzinnig lastig en spannend. Wat ga je vertellen? Hoeveel wil je vertellen? Welke keuze maak je? Hoe pak je het dan aan? Als je weet dat de koek op is. Vaak denken mensen dat ze twee keuzes hebben. Of we blijven bij elkaar, of we verbreken de relatie. Ze slaan met dat vraagstuk een heel hoofdstuk over. Namelijk, de keus om de communicatie te openen. Diepgang te creëren.

Als je verliefd bent geworden op iemand anders dan raad ik je aan mijn videoreeks Verliefd op een ander te bekijken. Je kunt deze direct gratis downloaden. 

Er zijn meer redenen waarom het lastig is om mijn relatie te verbreken.

Je hebt samen een hele historie. Reizen gemaakt, kinderen gekregen, familiebanden opgebouwd. Gezamenlijke vrienden. Je hebt allerlei lijntjes gecreëerd. Materieel, emotioneel, spiritueel en financieel. Mensen die denken; ik ga even scheiden, zullen van een koude kermis thuiskomen. Scheiden is enorm impactvol. Uit elkaar gaan is en mijn relatie verbreken is een enorme beslissing met grote gevolgen voor ieders leven. Zeker als er kleine kinderen zijn en het vooruitzicht dat die met koffers heen en weer gaan reizen tussen ouders is pittig. Vaak brengt alleen die gedachten al tranen. je bent met bepaalde normen en waarden opgegroeid, of wilde het zelf juist anders doen dan jouw ouders.

‘Mijn relatie verbreken’ wat niet wat je vooraf had bedacht. Dus Hoe pak je dat aan?

Door eerst eens met een onafhankelijk iemand een gesprek te hebben en alles op een rij te zetten. Waaronder je keuzes. Je denkt nu dat er twee opties zijn. je relatie verbreken, of samen blijven. Vaak zie je andere opties over het hoofd. Een relatietherapeut kan je helpen overzicht te krijgen. Maar ook om de kalmte te bewaren en perspectief te houden. Je kunt direct een telefonisch consult inboeken. Een consult van een uur geeft je inzicht in je situatie en je opties. Je kunt je gesprek voorbereiden met relatietherapeut Marieke Proper. De gevraagde investering voor een consult vind je op deze pagina. gebruik het contact formulier om je verhaal vast te vertellen en dan nemen we contact met je op voor een telefonisch consult op zeer korte termijn.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 48 uur persoonlijk te beantwoorden.

Als je na het lezen van dit artikel de keuze hebt gemaakt om mijn relatie (nog) niet te verbreken. Wat zijn dan de opties? Hoe pak je het aan?

Als je besluit bij elkaar te blijven omdat er nog veel is om voor bij elkaar te blijven, zoals kleine kinderen. Een gezamenlijk thuis of simpelweg omdat je nog veel van de ander houdt. Dan raad ik je aan om aan de relatie te gaan werken. Je kunt ervoor zorgen dat je in elk geval zelf een sprong maakt in ontwikkeling. Goed voor jezelf zorgen. Balans in je eigen lichaam herstellen na een stressvolle periode. Gezond eten en voldoende slapen, maar ook de communicatie verbeteren tussen jullie en de verbinding herstellen. Onderzoeken wat er is gebeurd dat jullie zo langs elkaar zijn gaan leven. Start direct met mijn online relatie coaching programma van 7 weken voor verbinding en een gelukkige toekomst.

online relatie coaching

online relatie coaching

Pin It on Pinterest

Share This