Geen behoefte aan seks met mijn eigen partner?

Heb jij geen behoefte om intiem te zijn met je partner?  Ongeveer 20 procent van de huwelijken is seksloos. En hoewel sommige koppels gedijen zonder seks, is het probleem in veel andere relaties dat één partner nog steeds naar seks verlangt, maar zich helaas niet langer seksueel aangetrokken voelt tot zijn/haar eigen partner.

Wat kan je doen als jouw libido niet laag is, maar jij geen seks wilt met je eigen partner?

Hoewel er geen simpele oplossing is zijn er wel opties voor stellen die bij elkaar willen blijven. In dit artikel en de video vertel ik je wat je wel kunt doen.

Verliefd op een ander?

Je partner denkt dat je libido laag is, maar in werkelijkheid voel jij je enorm aangetrokken tot iemand anders. Het kan zijn dat je zelfs verliefd op een ander bent. Voel je een enorme aantrekkingskracht tot diegene? Zo sterk dat dit stress oplevert omdat jij je afvraagt wat je nu moet doen. Download dan geheel vrijblijvend mijn video reeks ‘Verliefd op een ander’ en ontvang direct video 1 & 2 (check je spam, als je niets ontvangt)


De werkelijke reden van jouw stress

Het probleem is niet je libido, het is dat je geen seks meer met je eigen partner wilt hebben. Ondertussen probeert je partner begrip te hebben – hij/zij denkt dat je gestrest bent door je werk- en/of gezinsverantwoordelijkheden. En dat is waar, je bent ook gestrest. Maar je bent meer gestrest over het ontbreken van jullie aantrekkingskracht. Ondertussen voel je je aangetrokken tot een collega. Of een goede vriend. Wat moet je? Als je voelt ik heb geen behoefte aan seks met mijn eigen partner?

Je wilt wel Seks maar niet met je eigen partner. 

‘Het is een vreselijk gevoel om seks te willen, maar niet met mijn eigen partner.’ zegt Diana.  Het gaat niet om een gebrek aan liefde – ze houdt zonder twijfel van hem. Hij is een geweldige vader voor haar kinderen en een attente echtgenoot. Ik zou willen dat ik hem nog woest aantrekkelijk vond, dan zou mijn relatie perfect zijn. Maar je kunt je lichaam niet dwingen. Ze voelt zich na al die jaren niet meer aangetrokken hem, is uitgekeken op zijn lichaam en geur en voelt zicht als een magneet aangetrokken tot haar collega. Ze maakt zich oprecht zorgen, want het risico van een affaire ligt op de loer. 

Broer Zus relatie versus passie

Je hebt alles. Een harmonieuze relatie. Een mooi huis. Een fijn gezinsleven. Alleen de lichte knuffel die jij en je man/vrouw periodiek uitwisselen kan de leegte niet vullen waarvan jij je alleen maar meer bewust wordt naarmate de tijd verstrijkt. Het is een serieus probleem zonder goede oplossing. Je wilt geen celibatair leven. Je wilt liever niet scheiden. Je wilt al helemaal niemand kwetsen en geen affaire hebben.
Je kunt je ook weinig voorstellen bij een open relatie. Je hebt het gevoel vast te zitten, voelt je schuldig, verdrietig, schaamt je en raakt verward.

Je bent niet alleen en anderen hebben zijn hier sterker uitgekomen

Je hebt geen idee hoe dit kon gebeuren; jullie seksleven was jarenlang prima, lekker en fijn. Het leek er zelfs op dat de seks nooit een probleem zou gaan worden binnen jullie relatie. Wat nu? Marieke proper heeft al vele koppels geholpen die exact dit hebben meegemaakt. Hun verhalen zijn inspiratie voor anderen en geven hoop om de moed niet op te geven. Soms is het de man die geen interesse meer heeft in seks met zijn eigen vrouw. Vaak is het ook de vrouw die haar seksuele belangstelling compleet verliest voor haar eigen man. Zeker als ze verliefd is op een ander.  Je bent dus zeker niet de enige.

Natuurlijke aantrekkingskracht


Het behouden van seksuele interesse in langdurige romantische relaties is voor vrijwel iedereen een uitdaging. En de waarheid is dat er echt geen gemakkelijke oplossingen zijn. Koppels werken bij Marieke in de praktijk aan een aantal zaken die voor natuurlijke aantrekkingskracht zorgen. En met succes. Het is van belang dat koppels begrijpen wat de do’s en de don’t zijn voor natuurlijke seksuele aantrekkingskracht met je partner.

Welke oplossingen zoeken andere stellen

Helaas wordt de chaos in ons hoofd vaak groter als we verliefd worden op iemand anders. En dit ook als bevestiging zien dat onze relatie niet meer werkt. Praten over het ontbreken van jullie aantrekkingskracht, de hulp inroepen van een ervaren relatietherapeut en zelfs experimenteren met andere stellen wordt geregeld gezien als mogelijke oplossing. Zeker dat laatste is niet zonder emotionele risico’s. Zeker niet elk koppel kan dit aan.


Wat vertelt de wetenschap ons? 

Zijn mensen monogaam? Hoe kan iets simpels als goede, fijne seks, zo gecompliceerd worden als het aan lust ontbreekt? Zoals Marieke Proper het ziet heeft Moeder Natuur nooit de bedoeling gehad dat passie op lange termijn in alle hevigheid voort zou duren met één enkele partner. Je kunt maximaal 2 a 3 jaar dopamine aanmaken. Het hormoon dat zorgt voor een hevige verliefdheid. Als jij verliefdheid niet los kunt zien van seks, dan zal elke relatie na verloop van tijd stranden/ of seksloos worden. Maar ook hormonen die geslikt worden in de vorm van anticonceptie kunnen enorm libido verlagend werken. 
Geen behoefte aan seks met mijn eigen partner?

Geen behoefte aan seks met mijn eigen partner?

Er is hoop

Ook voor mensen die nu denken ik heb geen behoefte aan seks met mijn eigen partner. Schattingen suggereren dat ongeveer 20% van de huwelijken seksloos is. Dat zijn veel mensen. Niet iedereen is ongelukkig in een seksloos huwelijk, maar waarschijnlijk vindt minstens één van de twee het ontbreken van een intiemleven behoorlijk pijnlijk en frustrerend. Toch is er hoop. Een fijn intiem leven is binnen handbereik. Ook voor jullie. Maar daar is wel wat voor nodig. Dit jaar stond ik voor een uitverkochte zaal en deelde ik wat ik met jou ga delen in de ondertaande video. 


Aangetrokken tot een collega?

En nogmaals, het geheel wordt extra gecompliceerd wanneer je je sterk aangetrokken voelt tot anderen dan je partner of zelfs verliefd wordt. Wanneer ik met deze kwesties met stellen in mijn praktijk werk, hebben ze vaak al vele video’s van mij bekeken en begrijpen ze meer van onze hormonen en wat er gebeurd als we verliefd worden op een ander. Het is belangrijk dat je dit goed snapt. Ik vertel je er meer over in de 

Wat zegt moeder natuur?

Het is belangrijk om te erkennen dat een gebrek aan passie (voor elkaar) niet persoonlijk is; het is deels evolutionair. Het evolutionaire doel is niet om tientallen jaren dagelijks seks te hebben met dezelfde partner. Het doel ervan is eenvoudigweg om op korte termijn binding en voortplanting te motiveren. Als dat doel eenmaal is bereikt, wordt dat aangeboren verlangen naar een bekende partner kwetsbaarder en kan het zelfs afnemen. Het doel van de natuur voor jullie seksleven is waarschijnlijk heel anders dan dat wat jij voor ogen had.

Hevige passie binnen affaire

Vaak vinden partners de passie in alle hevigheid terug binnen een affaire, of wanneer ze scheiden en de datingscene betreden. Echtscheiding lijkt een veel voorkomende uitkomst te zijn wanneer de seksuele aantrekkingskracht compleet verdwenen is. Koppels zullen zo lang mogelijk aan hun huwelijk vasthouden, terwijl gevoelens van wrok en verlies van zelfvertrouwen door afwijzing toenemen. We zijn geneigd de schuld van het ontbreken van de aantrekkingskracht bij onze partner neer te leggen, terwijl we biologisch gewoon zo in elkaar steken dat we op een gegeven moment de aantrekkingskracht zien afnemen tussen partners.

We stellen werken aan aantrekkingskracht te lang uit

We verzinnen smoesjes om geen seks te hoeven hebben met elkaar: mijn partner doet iets verkeerd in de slaapkamer; ze is gewoon te gestrest om tijd en energie voor seks te hebben; het porno-gebruik van je partner staat in de weg; noem maar op. In werkelijkheid is de aantrekkingskracht gewoon weg. En kan het krijgen van kinderen dit proces versnelt hebben. Jij had waarschijnlijk op een lang, spetterend en fijn seksleven met je partner gehoopt. En op een aantrekkingskracht die nooit minder sterk zou worden. Ik kan mij voorstellen dat je geen oplossing ziet voor je falende seksleven, maar je hebt wel opties.

Wat kan je doen?

Houd allereerst je hart open. Er zijn wel dingen die jullie allebei kunnen doen om de situatie te verbeteren, maar toch zal de natuur altijd een sterke onbewuste kracht in je liefdesleven zijn. Speel vaker met elementen van dominantie en kwetsbaarheid om de aantrekkingskracht terug te krijgen. Uit je verlangens. Deel je geheimen en je dromen. En daag de ander uit erover te vertellen. Het zal jullie de noodzakelijke verbinding brengen, die noodzakelijk is om het vlammetje te laten branden. 

Seksuele energie is heel krachtig

De natuur bepaald of jij je aangetrokken voelt en tot wie. Met ons ratio kiezen we voor veiligheid en comfort. Evenzo belangrijke zaken. Seksuele energie is heel krachtig en sterk als we verliefd zijn. En neemt af naarmate de jaren verstrijken en zeker naarmate we meer en meer in zorgrollen en communicatiepatronen verwikkelt raken. Als het goed is blijven er voldoende gezonde hormonen over voor een fijn intiem leven. Dat is mogelijk! 

Activeer de ‘seksknop’

Door over verlangens te praten en je gevoelens te accepteren, ook de seksuele gevoelens die je ervaart voor een ander, kan je in een langdurige relatie de ‘seksknop’ opnieuw activeren. Stimuleer elkaar ook eens op een andere manier. Neem bijvoorbeeld bewust juist vaker afstand en ruimte voor jezelf en creëer een gevoel van gemis. En verras wat meer. Stel vragen en besteed nieuwsgierige aandacht aan de ander. Onthoud ten slotte dat een therapeut behulpzaam kan zijn.

Relatietherapeut Marieke Proper

Relatietherapeut Marieke Proper

Relatietherapie bij Marieke Proper in ‘t Gooi

In het hart van het Gooi, vlak bij de bossen van natuurmonumenten, in een jaren dertig pand, houd Marieke Proper praktijk. Veel van haar werkzaamheden vinden online plaats. Echter in haar warme praktijkruimte ontvangt ze succesvolle mannen en vrouwen die een zware periode in hun relatie doormaken en behoefte hebben aan steun en een bewezen succesvolle aanpak, om uit een relatiecrisis te komen.

Boek een intake en start met relatietherapie

Overweeg jij om te starten met relatietherapie? Geen wachtlijsten, online modules & bewezen strategieën. Marieke Proper is auteur van Bestseller romans In De Ban Van De Tweelingziel en heeft interessante boeken geschreven over het oplossen van relatieproblemen. Werk je liever online aan het verbeteren van de verbinding, zodat de aantrekkingskracht kan toenemen? Start dan vandaag nog met mijn online programma van 7 modules. 

 

Tot Slot

Het leven kent veel uitdagingen. Het delen van een langdurige fijn en prikkelende intieme relatie met je partner is er daar duidelijk één van. Houd jezelf en je partner, met liefde vast terwijl je hier aandacht aan besteed..

Marieke Proper, Relatietherapeut en auteur. Van mijn Roman In De Ban Van De Tweelingziel deel 1 & 2 werden 10.000 exemplaren verkocht.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

Gerelateerd artikel

Pin It on Pinterest

Share This