Verliefd op een ander. 4 belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen die mogelijk je relatie kunnen redden.

We worden niet verliefd op een ander met de bewuste intentie om onze partner te kwetsen. Het overvalt ons, overrompelt ons en brengt ons al snel tot radeloosheid. In deze blog deel ik 4 belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen en alsnog jouw relatie kunnen redden. Deze blog kan confronteren. Wees erop voorbereid dat je in contact met mij echte tips en handvatten krijgt en geen zoethoudertjes. Ik wil je namelijk echt graag helpen. Laten we even wegblijven bij GOED of FOUT. In mijn wereld kan je vooral van dingen leren, kan je groeien als mens en zijn er altijd mogelijkheden. Ik nodig je ook uit om vanuit dat standpunt naar je eigen situatie te kijken. Hoe moeilijk het nu ook is. Het komt hoe dan ook goed met je!

De ene persoon wil graag iemand aan de telefoon hebben om z’n of haar probleem met je te delen, de ander wil oplossingen lezen, maar als jij liever video’s kijkt over dit onderwerp, dan heb ik 5 video’s voor je klaar staan op mijn home pagina van Rijkdom In Je Relatie. Je kunt de eerste video direct bekijken. Deze geeft veel herkenning en inzichten in gevoelens als verliefdheid, verlangen en vermoeidheid door de stressvolle situatie.

Ik begeleid al meer dan 10 jaar partners door ingewikkelde fases heen. Overspel heeft mijn speciale interesse en ik doe er al even zolang onderzoek naar. We gaan al zolang als de mensheid bestaat vreemd. Dat zullen we ook altijd blijven doen. In het bijgevoegde artikel waarmee ik onlangs in de Flair verscheen zet ik de drie redenen van vreemdgaan uiteen.

  1. emotionele verwaarlozing (grenzen stellen problematiek/goede lieve vrede ruzies)
  2. behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid (je jaren lang afhankelijk op stellen van je partner, financieel, emotioneel en maatschappelijk)
  3. oerdrang tot voortplanting. (soms voorkomend uit hormonale disbalans)

Als we vreemdgaan dan kan het ook komen doordat we een combinatie van deze factoren drie factoren ervaren.

Ik ben geen  voorstander van vroegtijdig scheiden en ben ook nog nooit koppels tegen gekomen die onmiddellijk de handdoek in de ring wilde gooien. Aan een scheiding gaat vaak een hele lange fase van wikken en wegen af, waarin partners hoewel vaak met de beste intenties toch NIET de juiste dingen doen om hun relatie een oprechte kans te geven. Ze vergeten namelijk aan de echte oorzaak te werken. Op mijn pagina van de Inner Circle beschrijf ik uitgebreid wat ik denk dat je veel beter kunt doen. Stel jezelf de onderstaande vragen eens?

  • Welke oorzaak ligt ten grondslag aan het verliefd worden? 

Stel nu dat er een oorzaak is. Herken je één van de drie bovenstaande punten of een combinatie van die zaken?

  • Welke gevolgen ervaart je partner op dit moment vanwege jouw verliefdheid? (onbelangrijk hierin is of hij ervan weet ja of nee, gevolgen zijn er in beide gevallen, soms is dat een mate van afstand, meer ruzie en irritaties, meer drinken.. etc. etc. Wees zo eerlijk mogelijk naar jezelf.)
  •  Wat zou er gebeuren als je partner alles zou weten? (Niet een halve waarheid, maar de hele. Hij zou jou echt kennen en precies weten wat je voelt, denkt en doet) De meeste mensen lezen niet verder na deze vraag. Het is te confronterend. Toch raad ik je aan de volgende vraag ook te beantwoorden.
  • Wat als jij je aandacht gaat richten op de oorzaak? Hoeveel kans van slagen geef jij jouw relatie? (maken jullie nog een goede kans, dan zou ik je oprecht adviseren om mijn video reeks te kijken op mijn pagina Rijkdom In Je Relatie)

Ben je meer een lezer? Ik heb 2 romans geschreven. Meer dan 10.000 lezers gingen je voor… De vele reviews lees je overal..

In De Ban Van De Tweelingziel is een verhaal over liefde, passie, grenzen verleggen, jezelf verliezen en opnieuw leren kennen. Valt het fijne mooie leven dat je had stukje bij beetje uit elkaar of is de ontmoeting met je Tweelingziel juist een zegen?
 
 
 
 
 
Volg je onze facebook pagina al? Of mijn LinkedIn profiel. Ik kijk er naar uit met je te connecten.
Liefs Marieke Proper
Auteur en relatietherapeut.

Pin It on Pinterest

Share This