🔐

rijkdom in je relatie

Niet de ander bepaalt! Jij beslist zelf. Grenzen aangeven!

Inhoud

Grenzen aangeven: In de huidige maatschappij en binnen relaties ontstaat steeds meer noodzaak om goed op onszelf te passen!

Grenzen aangeven

In de huidige maatschappij en binnen relaties is het steeds belangrijker om goed op onszelf te passen en moet je duidelijke grenzen aangeven. Wanneer anderen ons taken toewijzen, ons vertellen hoe laat we ergens moeten zijn, of wanneer we te veel verantwoordelijkheden tegelijkertijd proberen te managen, kan dat aanzienlijke stress veroorzaken en zelfs leiden tot fysieke klachten zoals hoofdpijn. Vraag jezelf af: laat ik me gemakkelijk beïnvloeden? Ben ik overmatig zorgzaam, maar vergeet ik daarbij mijn eigen behoeftes? Laat ik mijn partner te veel bepalen wat ik wel en niet mag doen, zoals met wie ik mag afspreken?

Het is belangrijk om je te realiseren dat je een vrij mens bent en zelf aanzienlijk meer invloed kunt uitoefenen op je gevoel van vrijheid dan je misschien denkt. Door op een andere manier te communiceren, kun je duidelijk maken wanneer iets voor jou te veel wordt. Je komt op voor je rechten en wordt assertiever, wat essentieel is voor een gezonde relatie en persoonlijke welzijn.

Assertieve communicatie begint met het uiten van je eigen gevoelens en behoeften op een respectvolle maar duidelijke manier. Leer ‘nee’ te zeggen zonder schuldgevoel en accepteer niet langer dat anderen jouw grenzen overschrijden. Het is ook nuttig om specifieke situaties te herkennen waarin je je overweldigd of onder druk gezet voelt en strategieën te ontwikkelen om in die situaties effectief te reageren. Denk bijvoorbeeld aan het voorbereiden van reacties op veelvoorkomende verzoeken of eisen die je oncomfortabel maken.

Verder is het cruciaal om regelmatig tijd voor jezelf in te plannen. Zelfzorg is geen luxe, maar een noodzaak. Het helpt je om je mentaal en fysiek sterk te voelen, waardoor je beter in staat bent om je eigen grenzen te bewaken. Overweeg activiteiten die je energie geven en je helpen te ontspannen, zoals yoga, meditatie, lezen, of simpelweg een wandeling in de natuur.

Onthoud dat in elke relatie, zowel persoonlijk als professioneel, een balans moet zijn tussen geven en nemen. Wanneer je leert assertief te zijn en duidelijk je grenzen aan te geven, zal je merken dat je relaties gezonder worden en je een groter gevoel van controle en tevredenheid in je leven ervaart.

Wie is Marieke Proper en waarom zou je mijn advies over relaties ter harte nemen?

Als een van de vooraanstaande relatietherapeuten uit ‘t Gooi, ben ik, Marieke Proper, gespecialiseerd in het aanpakken van vraagstukken zoals overspel, burn-out en relatiecrises. Ik ben tevens auteur van bestsellers en informatieve boeken over het oplossen van relatieproblemen. Veel mensen vergeten hun eigen grenzen te stellen en leven daardoor naar de behoeften van anderen. Dit is vaak niet lang vol te houden. Het continu aanpassen aan de agenda van een ander kan leiden tot overspannenheid, vluchtgedrag zoals alcoholgebruik, drugs, overmatig werken, affaires, en kan zelfs tot depressie leiden.

Het is essentieel om duidelijke persoonlijke grenzen te hebben en je eigen behoeften helder te krijgen. Hier focussen we op tijdens onze sessies. Ik bied diverse behandelmethoden aan, waaronder therapie in mijn praktijk, telefonische consulten en online relatietherapie. Daarnaast verzorg ik al tien jaar assertiviteitstrainingen voor partners binnen relaties die uit balans zijn geraakt. Persoonlijk heb ik bijna 15 jaar een harmonieuze relatie met de vader van mijn kinderen, waarbij we samen veel hebben meegemaakt en overwonnen.

Niet de ander bepaalt! Jij beslist zelf. Kijk de video Grenzen stellen en behoeftes aangeven!

In de video Grenzen stellen en behoeftes uiten deel ik zaken die jouw leven en je relatie vanaf vandaag in positieve zin gaan veranderen. Ik help je datgene wat voor jou belangrijk is (in de relatie, maar ook in je leven) in kaart te brengen. Je stapt achter het stuur van je eigen leven! En ik geef je de nodige dosis kracht mee 🙂 Niet een ander beslist voor jou. Jij bepaald het zelf!

Let op! De video duurt een uur. Het enige wat je nodig hebt is tijd, aandacht, pen en papier.

De video kan je na aanschaf direct kijken. Een hele goede investering in jezelf en je relatie!

Warme groet, Marieke Proper

Ja, ik wil zelf bepalen wat goed is voor mij!

grenzen aangeven

Ben je klaar om effectief grenzen te stellen en je behoeften duidelijk te communiceren?

Ik Marieke, nodig je uit voor mijn exclusieve 1-op-1 maatwerkprogramma, speciaal ontworpen om jou te helpen meester te worden in het managen van je relaties en het versterken van je persoonlijke welzijn.

In mijn exclusieve programma krijg je persoonlijke begeleiding die volledig is afgestemd op jouw specifieke situatie en behoeften. We zullen samenwerken in intensieve, persoonlijke sessies waarbij ik je zal ondersteunen om:

  • Duidelijke en effectieve grenzen te stellen.
  • Je behoeften assertief en respectvol te communiceren.
  • Je zelfvertrouwen in interacties met anderen te vergroten.

Als je interesse hebt in een persoonlijke benadering en directe communicatie waardeert, bied ik de mogelijkheid om een 1-op-1 intake te plannen. Tijdens deze intake kunnen we jouw specifieke behoeften en doelen bespreken en bepalen hoe we samen de resultaten kunnen bereiken die je verdient.

Dit is niet zomaar een trainingsprogramma; het is een investering in je toekomst. Je leert vaardigheden die niet alleen vandaag waardevol zijn, maar die je voor het leven bij zullen blijven. Hiermee kun je duurzame veranderingen in je leven aanbrengen en gezondere, meer bevredigende relaties opbouwen.

Waarom kiezen voor mijn 1-op-1 programma?

  • Persoonlijke aandacht: Je ontvangt individuele coaching die volledig is afgestemd op jouw unieke behoeften.
  • Diepgaande expertise: Profiteer van mijn jarenlange ervaring en kennis in relatietherapie en persoonlijke ontwikkeling.
  • Langdurige resultaten: Ontwikkel vaardigheden die je blijvend kunt inzetten in zowel je persoonlijke als professionele leven.

Neem vandaag nog contact op om een intake te plannen en begin aan jouw persoonlijke reis naar zelfverbetering. Laten we samen werken aan een sterker, gelukkiger jij.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven