Ik heb gevoelens voor een vader van school.

Als deze blog jou heeft bereikt dan is er heel wat om over na te denken. In de afgelopen jaren ben ik met honderden, zo niet duizenden mannen en vrouwen in contact geweest die in dezelfde situatie zaten als jij. Ik zal wat helderheid en herkenning proberen te scheppen in deze ingewikkelde tijd. Mijn roman In De Ban Van De Tweelingziel is meer dan 10.000 keer verkocht. Alle verhalen van zowel mijn mannelijke als vrouwelijke lezers & klanten te samen hebben mij veel inzichten gegeven. Ik deel mijn inzichten graag met jou, om je verder te helpen, Marieke Proper, auteur en relatietherapeut.

Verliefd worden op een vader van de lagere school van je kind(eren).

Het zal je maar gebeuren.

Als de liefde wederzijds is en jullie hebben dit naar elkaar uitgesproken dan kan de impact enorm zijn. Zeker ook op het leven van jullie partners en jullie kinderen.

In mijn video reeks ‘verliefd op een ander’ help ik je jezelf en jouw situatie beter begrijpen. Je kunt deze reeks gratis downloaden. In deze blog ga ik 3 dingen met je delen die je vanaf vandaag kunt doen om te voorkomen dat deze situatie eindigt in een groot drama. Geloof me. Ik heb vele drama’s gezien in de vele jaren dat ik dit werk doe.

Op het moment dat je verliefd bent geworden komen er allemaal heerlijke gevoelens vrij.

Dit zijn de gelukshormonen.

Deze halen het beste in ons naar boven en we durven in zo’n periode helemaal onszelf te zijn.

We staan compleet open en zijn bereid risico’s te nemen die we normaal gesproken niet snel zouden nemen.

We zoeken de ander op met het risico betrapt te worden. We verzinnen allerlei redenen om bij elkaar te kunnen zijn.

Liggen uren lang te Appen terwijl we naast onze eigen partner op de bank zitten en gedragen ons als een verliefde zestienjarige.

Dat verliefd zijn op zich is niet verkeerd.

Het is juist een fantastische ervaring.

Bij de ander komt een nieuwe versie van onszelf naar boven. En daar waren jullie kennelijk aan toe.

Het kan zijn dat jullie allerlei vertrouwelijke dingen delen en tot de conclusie komen dat er veel overeenkomsten zijn.

Je hebt het samen over de dingen die minder verlopen in je huidige relatie en die je graag anders zou zien en droomt stiekem over een toekomst samen.

De problemen ontstaan pas als je jouw gevoelens heel serieus gaan nemen en de onderliggende zaken in je huidige relatie ‘vergeet’ aan te pakken..

Dan kan het zijn dat je allerlei grenzen overgaat de situatie snel enorm complex dreigt te worden.

Ik heb hieronder 3 dingen voor je opgeschreven die je kunt doen om in deze situatie juist datgene te doen wat echt gevraagd wordt.

  1. Blijf je grenzen bewaken. Zeker als je nog niet intiem bent geweest met elkaar dan is het raadzaam om het ook niet zover te laten komen. Ik begrijp dat dit niet is wat je wilt lezen nu de hormonen door je lijf heen gieren. Probeer in plaats daarvan uit te vinden wat deze situatie jou en de anderen die erbij betrokken zijn kan leren. Hoe kunnen jullie hier allemaal beter uitkomen, in plaats van heel veel vertrouwensschade oplopen. Probeer, hoe moeilijk ook, echt volwassen te acteren. Ga na waar je in je relatie jouw grenzen over bent gegaan. Of waar de schoen is gaan wringen. Waar zijn jullie de verbinding verloren? En heeft een andere relatie zo’n centrale rol kunnen krijgen? Is het de moeite waard om dat nog uit te zoeken? Kan en wil je een scheiding nog voorkomen?
  2. Ga het gesprek aan met je partner. Je hoeft diegene niet meteen te kwetsen door alles open te gooien, maar communicatie is wel degelijk van belang nu. Praat met de ander over je gevoel. Wat denk je, wat voel je en wat wil je? Heb je daar geen beeld bij? Dan kan je dit e boek downloaden. Ik help je met allerlei vragen en handvatten op het gebied van communicatie om je ware behoeftes in beeld te brengen en naar je partner te communiceren.
  3. Neem iemand in vertrouwen die zonder oordeel met je mee kan denken. Die samen met jou uitzoekt wat je nu het beste kunt doen. Je hebt een vertrouwde sparringpartner nodig. Ik heb een besloten groep waarin ik ook veel video’s deel en waar je in contact kan komen met anderen die doormaken wat jij nu doormaakt. Sluit je gerust aan.

heb je behoefte aan een telefonisch consult of andere vormen van hulp? Vraag ik je jouw verhaal op te schijven, ik neem dan contact met je op, sterkte Marieke Proper, Auteur en Relatietherapeut

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

 

Pin It on Pinterest

Share This