Het overkomt je: de drang om vreemd te gaan. ‘Ik heb haar zo’n pijn gedaan! Niet 1 keer, wel 10 keer.’. Marc zit tegenover mij en heeft zojuist een van zijn diepste vraagstukken onthuld. ‘Wat kan ik doen om de drang te stoppen?’. Dit zijn de onderwerpen die we op iedere verjaardag mijden, maar bij mij in de praktijk is mij niets vreemd; we bespreken ook de drang om vreemd te gaan.

De drang om vreemd te gaan is niet vreemd

Ik ben vreemdgegaan, wat nu?’. Sommige mensen hebben de drang om vreemd te gaan. Ze kunnen het zelfstandig niet stoppen, ook niet als ze dit graag willen en ze maken veel mensen verdrietig. Vooral door de leugens. Ze hebben hulp nodig om te onderzoeken wat de reden is dat ze het doen, maar vooral om meer open te worden en het liegen te laten stoppen.

Hoe stoppen we de drang om vreemd te gaan?

Hoe komen we achter de reden van je problemen? Ik vraag je wat je bezighoudt, terwijl niemand ‘meekijkt’. Welke gedachten houd je telkens weer voor je? Waar word je vooral zo gestrest van? Wanneer voel je die drang om vreemd te gaan vooral en wat gaat eraan vooraf?’ Over de meeste vragen denk je nu voor het eerst na en stap voor stap komen de antwoorden en de tranen.

Hoe ga ik te werk?

Ik gooi de meest lastige vraagstukken open. Zoals de reden waarom veel relaties stuklopen: vreemdgaan en verliefd zijn op een ander. Marc heeft hulp gezocht, omdat hij van de drang om vreemd te gaan af wil. Dat is best bijzonder. Hij wil veranderen. Voor zijn vriendin kan de relatie met Marc behoorlijk traumatisch zijn geweest. De leugens, de risico’s, de ruzies. Enorm ellendig, vaak kan het ook voor een partner enorm van waarde zijn om deel te nemen aan online relatie coaching om de pijn te verwerken en het (zelf)vertrouwen weer op te bouwen.

Zijn minstens drie stellingen voor jou van toepassing?

Download ‘Verliefd op een ander’ en ontvang direct gratis de eerste video. Je krijgt dan tips over wat je kunt doen als je bent vreemdgegaan en je je relatie wilt redden, en je jezelf herkent in deze stellingen:

  • Ik ervaar sterke verlangens voor iemand anders dan mijn partner
  • Ik sluit mij af binnen mijn huidige relatie
  • Ik pieker over mijn keuzes
  • Mijn gezin is belangrijk voor mij
  • Ik slaap slecht
  • Ik twijfel over mijn relatie

Je staat niet alleen

Dit soort gesprekken doen me altijd beseffen hoe belangrijk het is dat mensen zich niet alleen voelen en dat we elkaar helpen waar we kunnen. Zonder dat een ander zich verplicht of bezwaard hoeft te voelen om met zijn of haar pijn bij je te komen. Zo onderhoud ik ook tijdens het online relatie coaching programma vaak telefonisch contact met de deelnemers. Om direct vragen te beantwoorden of hen bij te staan in nieuwe uitdagingen die zich voordoen. Bekijk de gratis video reeks Verliefd op een ander om direct inzicht te krijgen in wat deze situatie doet met jou en met je partner. Je kunt de eerste video direct downloaden. Ik raad je de zeven video’s van mijn bestseller Samen Sterker (na overspel) ook zeker aan. Bekijk mijn jaarprogramma met persoonlijke begeleiding om een scheiding te stoppen en samen met mij die relatiecrisis te overwinnen.

Neem contact met me op

Sterkte en liefs, na regen komt weer zonneschijn. Delen mag. In jouw omgeving loopt vast en zeker ook iemand rond die midden in een dergelijk moeilijke fase zit en de drang heeft om vreemd te gaan. Geldt dit voor jezelf? Of voor je partner? Is je vrouw is verliefd op een andere man? Vul dan het contactformulier in of stuur een WhatsAppbericht naar 06-23549844.

Pin It on Pinterest

Share This