Het overkomt je: de drang om vreemd te gaan. ‘Ik heb haar zo’n pijn gedaan! Niet 1 keer, wel 10 keer. ‘Marc zit tegenover mij en heeft zojuist een van zijn diepste vraagstukken onthuld. ‘Wat kan ik doen om de drang te stoppen?’ Dit zijn de onderwerpen die we op iedere verjaardag mijden. Maar bij mij in de praktijk is mij niets vreemd, we bespreken ook de drang om vreemd te gaan.

De drang om vreemd te gaan is niet vreemd

Sommige mensen hebben de drang om vreemd te gaan. Ze kunnen het zelfstandig niet stoppen, ook niet als ze dit graag willen en ze maken veel mensen verdrietig. Vooral door de leugens. Ze hebben hulp nodig om te onderzoeken wat de reden is dat ze het doen, maar vooral om meer open te worden en het liegen te laten stoppen.

Hoe stoppen we de drang om vreemd te gaan?

Hoe komen we achter de reden van je problemen? Ik vraag je wat je bezighoudt, terwijl niemand ‘meekijkt’? Welke gedachten houd je telkens weer voor je? Waar wordt je vooral zo gestrest van? Wanneer voel je die drang om vreemd te gaan vooral en wat gaat eraan vooraf?’ Over de meeste vragen denk je nu voor het eerst na en stap voor stap komen de antwoorden en de tranen.

Hoe ga ik te werk?

Ik gooi de meest lastige vraagstukken open. Zoals de reden waarom veel relaties stuklopen: vreemdgaan en verliefd zijn op een ander. Het is een lastig onderwerp dat ik eerder dit jaar tegen intimiteitscoach Georgina Haug aanhield. Ze heeft een mooie visie. Marc heeft hulp gezocht omdat hij van de drang om vreemd te gaan af wil. Dat is best bijzonder. Hij wil veranderen. Maar voor zijn vriendin kan de relatie met Marc behoorlijk traumatisch zijn geweest. De leugens, de risico’s, de ruzies. Enorm ellendig, maar er is iets aan te doen

Zijn minstens drie stellingen voor jou van toepassing?

Download ‘Verliefd op een ander’ en ontvang direct gratis de eerste video. Je krijgt dan tips over wat je kunt doen als je bent vreemdgegaan en je je relatie wilt redden, en je jezelf herkent in deze stellingen:

  • Ik ervaar sterke verlangens voor iemand anders dan mijn partner
  • Ik sluit mij af binnen mijn huidige relatie
  • Ik pieker over mijn keuzes
  • Mijn gezin is belangrijk voor mij
  • Ik slaap slecht
  • Ik twijfel over mijn relatie

Je staat niet alleen

Dit soort gesprekken doen me altijd weer beseffen hoe belangrijk het is dat mensen zich niet alleen voelen en dat we elkaar helpen waar we kunnen. Zonder dat een ander zich verplicht of bezwaard hoeft te voelen om met zijn of haar pijn bij je te komen. Bekijk mijn gratis video. Je kunt deze direct downloaden.

Neem contact met me op

Sterkte en liefs, na regen komt weer zonneschijn. Delen mag. In jouw omgeving loopt vast en zeker ook iemand rond die midden in een dergelijk moeilijke fase zit. Geldt dit voor jezelf? Vul dan mijn contactformulier in of stuur een WhatsAppbericht naar 06-23549844. Ook kun je e-mailen naar info@rijkdominjerelatie.nl.

Pin It on Pinterest

Share This