Gevoelens voor een collega, 3 tips voor als je in een relatie zit.

Dagelijks word ik gemaild door mensen die gevoelens voor een collega hebben gekregen, terwijl ze een vaste partnerrelatie hebben. Vaak met kinderen, huisdieren en een koophuis. Een uiterst ingewikkelde situatie voltrekt zich als de gevoelens van de collega wederzijds blijken te zijn. Ook veel partners benaderen mij met vragen, nadat ze ontdekt hebben van het bestaan van deze gevoelens.

Als we gevoelens hebben voor een collega, krijgen we het gevoel dat we moeten kiezen. De vraag; Wat nu? popt op in onze gedachten om daar te blijven. Piekeren, twijfelen, contact opzoeken met de collega waar je gevoelens voor hebt, of juist het contact beperken, zelfs verbreken. Het zijn allemaal zaken die zich kris kras door elkaar opvolgen om uiteindelijk uitgeput tot de conclusie te komen dat onze eigen partner steeds verder van ons af is komen te staan en werkelijke onderliggende relatie issues (als die er waren) alleen maar groter zijn geworden.

Heb je Gevoelens of ben je Verliefd op een ander? Of is dat hetzelfde?

Ben jij Verliefd op iemand anders? Gevoelens van verliefdheid doen veel met je. Aanvankelijke geluksgevoelens maken snel plaats voor zorgen over de toekomst. Wat moeten jullie nu? Misschien heb je het gevoel dat je moet kiezen of kan je die ander niet vergeten, ondanks verschillende pogingen om het contact te staken. De gehele situatie kan aanvoelen als een emotionele rollercoaster en grote twijfels brengen over je huidige relatie. Voor jou heb ik 5 video’s opgenomen die je inzicht gaat geven in je situatie en een perspectief.

Door wie is de pagina geschreven?

Deze pagina is geschreven door Marieke Proper, auteur van bestseller In De Ban Van De Tweelingziel deel 1 & 2relatietherapeut, gespecialiseerd in overspel, relatiecrisis en burn-out. Deze pagina is geschreven nadat ik honderden gesprekken heb gevoerd met mensen die in overspel situaties terecht zijn gekomen. Velen van hen zijn bij mij in de praktijk geweest en heb ik geholpen in het proces van het maken van een weloverwogen keuze. De inzichten vanuit deze gesprekken en trajecten maak ik in deze videoreeks graag toegankelijk voor jou, als jij ook te maken hebt met een situatie waarin je een keuze wilt maken bij overspel.

Tip 1 bij Gevoelens voor een collega; Rek tijd voor goede keus

Hoe lastig de situatie waarin je zit ook is. Hoe uitzichtloos het ook kan lijken. Rek tijd voor een goede keuze. Neem die tijd ook. Het gaat immers over jouw leven, jouw toekomst en dat van de mensen die je dierbaar zijn. Een keuze maken we tijdens een verliefdheid voornamelijk op basis van ons gevoel voor de ander en onze emoties. Als de aanvankelijke verliefdheid iets is gedaald. Of matig meer wordt gevoed krijgen andere emoties de ruimte. Het is belangrijk om die nader te onderzoeken. Uiteindelijk kan je jouw ratio beter aansluiten en de gevolgen voor alle betrokkenen overzien en een keuze maken waar je volledig achter staat. Ook als dat betekent dat je bij je partner/gezin blijft en je collega meer loslaat.

Een keuze maken bij overspel? download nu de videoreeks en ontvang direct 3 video’s Voor wie heb ik de video reeks ‘ Keuze maken bij overspel ‘ opgenomen? Voor als jij twijfelt over je huidige relatie Voor als je overweegt om je relatie te verbreken Voor als je stress hebt van al het piekeren Voor als jij gevoelens voor een collega hebt gekregen en jij je in een verdomd lastig pakket bevindt.

Tip 2 bij Gevoelens voor een collega; Praat met iemand zonder direct belang bij jouw keuze

Wend je met je vraagstuk tot iemand zonder direct belang. Hoewel een familielid, gezamenlijke vriend of andere collega een steun en toeverlaat in jouw leven kan zijn, blijken ze niet altijd de beste adviseurs. Natuurlijk willen jouw directe dierbaren het beste voor je. Derden hebben regelmatig ook een belang bij een bepaalde keuze. Mensen adviseren doorgaans vanuit een eigen perspectief en zeker directe naasten reageren regelmatig vanuit angst op aanstaande veranderingen. Een onafhankelijk relatietherapeut kan jou helpen helderheid te krijgen, zorgt voor nieuwe inzichten en biedt perspectief. Zeker als we al met één been in een affaire staan, lopen we een risico om van ons leven een chaos te maken en ligt overspannenheid op de loer.
Tip 3 bij Gevoelens voor een collega; Praat met je partner over jullie relatie
Als we gevoelens voor een collega hebben, trekken we ons steeds verder terug uit onze eigen relatie. De verbinding verdwijnt hierdoor steeds verder naar de achtergrond. We praten hierdoor steeds minder. Vaak is er ook geen behoefte meer aan intimiteit met de eigen partner, of is die behoefte er al langer niet. De gevoelens voor de ander staan de diepgang met je eigen partner in de weg. Wil je alles wat je op hebt gebouwd nog een kans geven, dan is het van groot belang om met elkaar te gaan praten over de relatie. Je hoeft je gevoelens niet direct op te biechten, maar er is wel een wake-up call nodig om het tij te keren. Wil je daar advies over inwinnen. Stel hieronder je belangrijkste vragen aan mij.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

Pin It on Pinterest

Share This