🔐

logo-rijkdominjerelatie

Verbeteren communicatie 5 tips

Inhoud

Verbeteren communicatie hoog op jouw prioriteitenlijst?

Ben je jullie wijze van communiceren zat? Begrijpen jullie elkaar te vaak niet. Lopen gesprekken uit de hand? is het tijd om het verbeteren communicatie voorrang te geven op andere zaken? Omdat er nu te veel ruzie en te weinig verbinding is. Relatietherapeut Marieke Proper helpt jullie om betere gesprekken te voeren en deel 5 tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Marieke Proper – Expert in Relatie- en Vitaliteitscoaching voor Succesvolle Ondernemers

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Marieke Proper van Rijkdom in Je Relatie, een gerenommeerde en ervaren relatietherapeut en vitaliteitscoach, gespecialiseerd in het begeleiden van succesvolle ondernemers en High performers. Ik help jullie balans te vinden tussen werk, relatie en gezondheid, zodat jullie zowel persoonlijk als professioneel kunnen floreren. Mijn expertises zijn overspel & burn-out. Stressvolle gebeurtenissen, daar weet ik raad mee.

De Uitdaging van verbeteren communicatie

Mannen in relaties maken vaak de fout om teveel aannames te doen over de gevoelens en behoeften van hun partners. Dit leidt tot misverstanden en spanningen, omdat er onvoldoende actief wordt geluisterd. Actief luisteren en open communicatie zijn cruciaal voor het onderhouden van een gezonde en gelukkige relatie.

Vijf Tips voor Verbeteren communicatie en Adviezen voor een Gezonde Balans

Verbeteren Communicatie, het begint met een aantal dingen goed begrijpen. Hoe werkt het brein van de man en die van de vrouw? Vrouwen hebben een natuurlijke behoefte om over problemen te praten, alleen al het praten erover lucht op. Waar mannen veel meer de behoefte hebben om problemen praktisch op te lossen en te praten over praktische oplossingen.

Als we deze verschillen goed gaan snappen, dan kan de wijze waarop we communiceren meer gericht zijn op de behoefte van de ander en daarmee ook prettiger verlopen. Doen we dat niet, dan lopen we het risico praktische oplossingen aan te dragen, terwijl iemand alleen behoefte heeft aan een luisterend oor bijvoorbeeld. Hieronder deel ik 5 tips waar eenieder zijn voordeel mee kan doen.

1. *Actief Luisteren:*
– Neem de tijd om echt te luisteren naar wat je partner zegt, zonder te onderbreken. Verbeteren communicatie start bij het onderzoeken van de behoefte van de ander en dat begint met actief luisteren. Probeer te begrijpen wat er achter hun woorden schuilt. Reflecteer terug wat je hebt gehoord om te bevestigen dat je het goed begrepen hebt.

2. *Open Communicatie:*
– Wees open en eerlijk over je eigen gevoelens en behoeften. Moedig je partner aan hetzelfde te doen. Verbeteren communicatie en de diepgang versterken helpen beiden om het vertrouwen in de toekomst te versterken. Openheid helpt om wederzijds begrip te creëren en voorkomt aannames.

3. *Quality Time:*
– Investeer in quality time samen. Dit betekent tijd vrijmaken zonder afleidingen van werk of technologie, om echt met elkaar te verbinden en te genieten van elkaars gezelschap.

4. *Grenzen Stellen:*
– Zorg ervoor dat werk en privé gescheiden blijven. Stel duidelijke grenzen om te voorkomen dat werkstress je relatie beïnvloedt. Verbeteren communicatie betekent aanwezig zijn in het hier en nu. Als je met je hoofd bij je werk zit, terwijl jouw partner je nodig heeft, dan kan diegene zich afgewezen voelen. Grenzen stellen, afschakelen  van je werk en helemaal aanwezig zijn helpt om een gezonde balans te behouden en je volledig te kunnen focussen op je partner als jullie samen zijn.

5. *Professionele Begeleiding:*
– Schakel hulp in van een ervaren relatietherapeut zoals ik, Marieke Proper. Coaching kan je helpen om patronen te doorbreken, nieuwe communicatietechnieken te leren en je relatie naar een hoger niveau te tillen.

Bij Rijkdom in Je Relatie bied ik een veilige en ondersteunende omgeving waarin jullie kunnen werken aan het versterken van jullie relatie. Samen ontdekken we manieren om beter naar elkaar te luisteren, open en eerlijk te communiceren, en een gezonde balans te vinden tussen werk en privé. Laat mij je helpen om je relatie en leven weer op de rit te krijgen, zodat jullie opnieuw gelukkig kunnen zijn.

Neem vandaag nog contact op voor een kennismakingsgesprek en zet de eerste stap naar een rijker leven met meer rust.

Jouw Relatie 2.0

 

Jouw Relatie 2.0 – Rijkdom in je Relatie

Nu aan de slag met Verbeteren communicatie? Wil je de komende weken steevast de beste handvatten ontvangen voor meer helderheid over de behoeftes van jouzelf en je partner? Betere gesprekken, gezamenlijke doelen, richting en groei binnen jullie relatie?

Wat zit er in dit programma?

  • 3 exclusieve LIVE masterclasses met Marieke Proper, incl. de opnames (noteer deze data alvast in je agenda; di 11, di 18 en di 25 juni om 20:00)
  • Direct toegang tot mijn succesvolle online relatie coaching programma, inclusief de heel je hart meditatie en mijn werkboek Liefde Vrede en Geluk.
  • Een stappenplan naar jou relatie 2.0

Laat je online ondersteunen door Marieke Proper bij jouw Relatie 2.0

Is één van jullie vreemdgegaan? Schrijf je In voor Mijn Gratis Video Reeks ‘Verliefd op een Ander

Communicatieproblemen zorgt voor een gebrek aan verbinding. Dit kan een oorzaak vormen voor overspel. Om jullie verder te helpen, bied ik een gratis video reeks aan genaamd ‘Verliefd op een ander’. Deze reeks geeft je inzicht in wat er is gebeurd en hoe jullie verder kunnen. Schrijf je nu in en ontvang direct de eerste twee video’s in je mailbox. Vergeet niet om je spam-box te controleren als je geen mail ontvangt.

Conclusie

Communicatieproblemen kunnen verholpen worden. Ik heb het talloze keren zien gebeuren. Dat partners door de therapie zijn gaan begrijpen hoe je in verbinding raakt door communicatie. Hoe seksuele aantrekkingskracht kan verbeteren door verbindende communicatie. Als het nu slecht is hoeft dit niet het einde van je relatie te betekenen. Met de mijn begeleiding en jullie inzet kunnen jullie samen sterker uit deze crisis komen en kunnen jullie de verbinding opnieuw vinden of gaan ervaren. Ook mijn platform Rijkdom in je relatie biedt de ondersteuning die nodig is om de pijn te verwerken, open te communiceren en de relatie te versterken na een crisis.

Ik, Marieke Proper, sta klaar om jullie te helpen deze moeilijke periode door te komen. Schrijf je in voor mijn gratis video reeks en zet de eerste stap naar herstel. Neem bij vragen gerust contact met me op via e-mail of WhatsApp mij!

Samen kunnen we werken aan een toekomst waarin jullie weer gelukkig zijn, of dat nu samen of apart is. Laat deze ervaring een leermoment zijn en een kans om te groeien, zowel individueel als samen. Reviews lezen?

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven