🔐

logo-rijkdominjerelatie

Stress in lichaam? Ergonoom Marieken helpt

Inhoud

Stress in lichaam? Hoe helpt een ergonoom?

Stress in jouw lichaam is vreselijk. Als de spieren in je nek aanvoelen als kabels. Als de pijn in je rug je belemmerd in jouw functioneren. Als de spanning in je lichaam zorgt voor snelle irritaties en misschien zelfs voor onbegrip vanuit je omgeving heeft dit ook een effect op je relatie. Als Marieke Proper, relatietherapeut interviewt haar wel gewaardeerde collega en naamgenoot Ergonoom Marieken van der Leest.

Wat is jouw expertise?

De basis van mijn expertise ligt als oefentherapeut en ergonoom in het kijken naar lichamen. Wat is een ergonoom? Ergonomie is rekening houden met wat mensen kunnen en niet kunnen. De ergonoom houdt niet alleen rekening met de fysieke vitaliteit van mensen, maar doet ook onderzoek naar aspecten van mentale over- en onder belasting. Bij het kijken naar het lichaam en de klachten ga ik samen met de client op zoek naar bewustwording, voelen, en indien nodig veranderen van houding. Ik neem daarbij ook vaak mijn kennis over (stress) hormonen mee.

Marieken van der Leest

Welke klachten help je behandelen/genezen/helen/herstellen?

Het scala aan klachten waar k mee werk is heel divers. Van ‘puur fysieke’ klachten en stress in lichaam, zoals gewrichtsklachten, (spier)spanningsklachten, hoofdpijnklachten tot hormonale klachten die kunnen ontstaan door pubertijd, zwangerschap of menopauze. Ook mannen kunnen last hebben van hormonen, al zijn die vaak meer stress-gerelateerd. Ook zij hebben een overgang: de andropauze.
De manier waarop ik mensen de grenzen in hun lichaam weer laat ervaren is vaak een metafoor voor hoe er ook over mentale grenzen heen gegaan wordt.

Deel jouw meest belangrijke tip voor jouw klanten

Stress in lichaam? Vertraag! Doe een stap terug. Ga werken aan het inbouwen van meer ontspanning. Maar beweeg ook rustiger. Rij eens op de rechterbaan op de snelweg. Het leven is wellicht momenteel veel te gehaast. Je houd te veel ballen in de lucht. Je wilt alles goed doen. En hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Als je lichamelijke klachten ervaart, voortkomend uit stressklachten of een trauma dan heb je hersteltijd nodig. Zo krijgt het lichaam de kans om te genezen.

Wat kan jij mensen met stress in lichaam en relatieproblemen adviseren?

Stress in lichaam is een energievreter. Het is belangrijk om die oorzaak aan te pakken. In mijn ervaring zijn relatieproblemen vaak een veelkoppig monster, maar gaat in eerste plaats over de verbinding met jezelf. Gun het jezelf om te werken aan het herstellen van je fysieke klacht. Start dus met die verbinding met jezelf weer te zoeken waardoor je in eerlijkheid naar je relatie kunt kijken. Daar is vaak vertragen en naar binnen keren als eerste stap in nodig.

Hoe kennen jij en Marieke Proper elkaar?

Marieke en ik kennen elkaar van ons werk bij Mind&Health. Marieke kijkt als relatietherapeut heel integraal naar vraagstukken en naar stress in lichaam in combinatie met de problemen die spelen tussen partners. We hebben samengewerkt aan diverse casussen. Koppels geholpen terug in balans te komen en te werken aan het herstel van stress gerelateerde fysieke klachten, leefstijl aanpassingen en door nieuwe doelen te stellen en te werken aan communicatievaardigheden in de relatietherapie bij Marieke Proper. De samenwerking is succesvol voor de klanten. Daar doen we het voor.
Marieke en ik werken daarnaast samen en helpen vrouwen in de (pre-) overgang zichzelf beter begrijpen in situaties rondom overspel. Zie deze video

Kamp jij met stress in je lichaam, heb je fysieke klachten en heeft dit een effect op jouw relatie?

Fysieke klachten kunnen je leven enorm beïnvloeden. Het kan zorgen voor een verminderde concentratie op je werk. Maar je komt ook uitgeput thuis na een lange werkdag als je lichaam niet volledig in balans is. Als je fysieke ongemakken hebt start jij je dag al met een halve accu en dat heeft een effect op je leven en op je relatie. Geloof jij ook in een integrale aanpak van jouw relatie uitdagingen? Willen je partner en jij klachtenvrij door het leven gaan en meer verbinding in de relatie? Zou jij willen samenwerken met een team van professionals?

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven