🔐

logo-rijkdominjerelatie

Loopbaan vraagstuk beantwoorden?

Inhoud

Loopbaan vraagstuk beantwoorden?

Van loopbaan veranderen? Een loopbaan vraagstuk beantwoorden? Het is niet zomaar een vraag dat gaat over welke carrière past het beste bij jou? Het gaat vaak veel dieper. Waarom geef je in je huidige functie geen grenzen aan? Wat maakt dat de druk zo hoog is opgelopen? Welke normen en waarden kreeg jij vanuit je ouders mee en wat ervaar je in relatie tot je werk en collega’s? Waarom ben je gaan doen, wat je nu doet? En werk je bijvoorbeeld zo hard? Maar ook, wat vind je zo leuk om te doen? Dat je het gratis zou doen? High performer & Relatietherapeut Marieke Proper interviewt Loopbaan expert Rafaela Colina.

Rafaela Colina

Wat is jouw Expertise Rafaela?

De relatie leggen tussen de thema s/ knelpunten waar je tegenaan loopt en je opvoeding. Dus je gezin van herkomst en verder terug.Dit is eigenlijk een middel/ methodiek. Maar door dit te integreren en omarmen (van waar je vandaan komt)kun je verantwoordelijkheid gaan nemen om dingen waar je tegenaan loopt te veranderen. Dat maakt je krachtig en zelfbewust. Dit werkt bij elke klacht/ probleem. Vandaar dat dit mijn expertise is.

Welke klachten help je behandelen/herstellen/genezen?

Ik help mensen die nu het conflict vermijden en niet voor jezelf durven opkomen. Die kampen met functioneringsproblemen op het werk. Langdurige over grenzen zijn gegaan en nu een dreigende burn-out of burn-out klachten hebben. Mensen met hiërarchie gevoeligheid zitten ook regelmatig aan mijn tafel. De manier waarop mensen denken over hiërarchie kan sterk variëren en beïnvloedt hoe ze ernaar kijken.
Ook loopbaanvraagstukken komen geregeld aan bod.

Hij of zij wil een loopbaan vraagstuk beantwoorden? Welke tips geef je mee?

Durf eerlijk te zijn naar jezelf over je vermijding strategieën. Als je weet wat je bewust vermijdt, kan je andere beslissingen gaan nemen. Maar bovenal “Wat” vermijd je, wat wil je niet aankijken? Soms lijken dingen in het leven/werk “groot” en wanneer je ermee aan de slag gaat blijkt het goed te doen en geeft het zelfs energie en uiteindelijk regie over je eigen leven. Maak ook ruimte! Ruimte is de sleutel naar verandering. Zeg dus gewoon vaker NEE! Of las meer pauzes in.

Ieder mens kan op een eigen wijze ruimte maken in zijn leven. Ruimte om bezig te kunnen zijn met jouw vraagstuk. Neem een dag verlof om te ontspannen en jouw creativiteit de ruimte te geven. Probeer niet alles tegelijk te veranderen. Een Olifant eet je in stukjes ( stap voor stap). Vertrouw op het proces. En bovenal geniet van het mooie verander proces, het cadeau aan jezelf.

Wat kan ik mensen met relatieproblemen adviseren?

Zoek een goede relatietherapeut en ga aan de slag ipv uitstellen en denken het hoort erbij, het komt vanzelf weer goed. Er zijn altijd parallellen. Issues die spelen in je relatie kun je terug zien ook in je andere rollen zoals collega, vriend(in) van, familie lid etc. Als je niet op de juiste plek zit in een organisatie, dan vreet dit bijvoorbeeld aan je. Je kan je volledige potentieel niet kwijt. Werkt niet met je talent.

Die frustraties nemen mensen mee naar huis. Als een partner bijvoorbeeld sterk hangt naar zekerheid, dan kan het zijn dat er weinig begrip is om een carrière switch te maken. Iemand blijft dan in een in een benarde positie, ervaart steeds meer stress en onbegrip, zowel thuis als op het werk. Hier hulp bij zoeken, om te praten met je partner over de angsten, maar ook de verlangens en behoeftes is heel belangrijk.

Loopbaan vraagstuk beantwoorden?
Relatietherapeut Marieke Proper

Hoe kennen jij en Marieke Proper elkaar?

Marieke en ik kennen elkaar van ons werk bij Mind&Health. Marieke kijkt als relatietherapeut heel integraal naar vraagstukken. We hebben samengewerkt aan diverse casussen.

Vrouwen en hun partners geholpen met vraagstukken rondom werk en relatie uitdagingen. De samenwerking is succesvol voor de klanten. Daar doen we het voor.

Kamp jij met onrust, gejaagdheid en stress in je lijf en heeft dit een effect op jouw relatie?

Geloof jij ook in een integrale aanpak van jouw relatie uitdagingen. Willen je partner en jij zakelijk succes, geluk in de relatie, een juiste werk/privé balans als meer verbinding in de relatie? Zou jij willen samenwerken met een team van professionals?

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

 

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven