🔐

logo-rijkdominjerelatie

Hormonen in balans? Diëtist voor vrouwen

Inhoud

Vrouwen en hormonen in balans?

Diëtist Marieke de Witt, sinds 2008 verbonden aan VoedingsAdviesGroep in Utrecht helpt vrouwen naar meer balans en herstel en voorkomt diabetes. Als hormonen uit balans zijn, dan ontstaan er allerlei klachten in het lichaam, maar ook binnen relaties. Marieke Proper, relatietherapeut interviewt haar wel gewaardeerde collega en naamgenoot Marieke de Witt.

Wat is jouw expertise als diëtist?

Mijn expertise als diëtist is voeding en leefstijl, en dan vooral gerelateerd aan insulineresistentie / metabole ontregeling. Aldus Marieke De Witt. Ik help mensen bij het terugbrengen van overgewicht en obesitas. Daarnaast help ik vrouwen met het in balans brengen van hun hormonen, door leestijl veranderingen en voeding. En ik adviseer mensen met reuma en MS op het gebied van voeding.

‘Ik geloof in pure en onbewerkte voeding als basis, voor iedereen.’ Marieke De Witt

Marieke de Witt diëtist

 

Welke klachten help je behandelen/genezen/helen/herstellen?

Als diëtist help ik vrouwen met het herstellen van hormonen en bij klachten die voortkomen uit metabole ontregeling. Laat mij daar wat meer over uitleggen. Alle cellen in ons lichaam zijn de hele dag door bezig met vele stofjes maken en afbreken. Dit is nodig om voeding te verwerken, te groeien en energie op te wekken. Dit proces noemen we stofwisseling of metabolisme. De ontregeling ontstaat door een verhoogde suikerspiegel, hoge bloeddruk, een verhoogde buikomvang, een verlaagd HDL-cholesterol en een verhoogd niveau van vetten in het bloed. Als dit jaren duurt en je steeds zwaarder wordt, is de kans groot dat het hormoon insuline op een gegeven moment de suiker in het bloed niet meer aankan. Je hebt steeds meer insuline nodig om dezelfde hoeveel suiker op te ruimen. Medisch gezien is er dan sprake van metabole ontregeling. Met als gevolg verminderde energie, aankomen in gewicht en lastig afvallen, disbalans in hormonen.

Welke belangrijke tips kan jij vrouwen die kampen met klachten rondom hun hormonen meegeven?

De eerste tips die ik vaak meegeef is; beperk je eetmomenten en de hoeveelheid (snelle) koolhydraten, wees niet bang voor vet en beweeg op de nuchtere maag. De meeste mensen vinden het lastig om deze tips allemaal in eens te implementeren. Je kunt ook starten met één tip en er vervolgens een andere aan toevoegen. Uiteindelijk zullen de hormonen bij vrouwen vrij vlot herstellen en ga je merken dat jij je een stuk beter voelt. Wat een diëtist eraan kan toevoegen is samen heel goed te kijken naar wat je eet, hoeveel en we kunnen samen doelen stellen.

Wat kan jij vrouwen met relatieproblemen vanwege een verstoorde balans in hormonen adviseren?

Als emoties je onrustig, gejaagd en onzeker maken, kan voeding voor een deel rust terugbrengen in je lijf en in je hoofd. Natuurlijk kan je jullie relatieproblemen niet alleen oplossen met een leefstijl aanpassing. Maar wanneer vrouwen hun hormonen in balans brengen is het wel gemakkelijker om aan onderliggende problemen te werken samen met je partner.

Hormonen vrouwen diëtist diabetes
Relatietherapeut Marieke Proper

Hoe kennen jij en Marieke Proper elkaar?

Marieke en ik kennen elkaar van ons werk bij Mind&Health. Marieke kijkt als relatietherapeut heel integraal naar vraagstukken. We hebben samengewerkt aan diverse casussen. Vrouwen en hun partners geholpen terug in balans te komen en te werken aan het herstel van hormonen met voeding, leefstijl en door doelen te stellen, naast de relatietherapie bij Marieke Proper. De samenwerking is succesvol voor de klanten. Daar doen we het voor.

 

Kamp jij met onrust, gejaagdheid en stress in je lijf en heeft dit een effect op jouw relatie?

Geloof jij ook in een integrale aanpak van jouw relatie uitdagingen. Willen je partner en jij gezonder gaan leven en meer verbinding in de relatie? Zou jij willen samenwerken met een team van professionals?

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

 

 

 

 

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven