🔐

logo-rijkdominjerelatie

Wat te doen bij twijfel relatie? 4 keer advies!

Signalen dat mijn vrouw vreemdgaat

Inhoud

Wat te doen bij twijfel relatie? In dit artikel deel ik maar liefst 4 keer advies!

Er is bijna niets erger dan twijfel over je relatie. Het fundament van je leven, je thuis, staat plots te wankelen. Voor ik raadzame tips ga geven over hetgeen je kunt doen bij twijfel zal ik kort iets over mezelf vertellen, maar ook over de mogelijke oorzaken van twijfel aan relatie. Ik werk als relatietherapeut, gespecialiseerd om mensen in verbinding te brengen na een crisis en of overspel. In dit artikel, maar ook via video (YOuTuBE) en met mijn boeken help ik velen duizenden mensen die onzeker zijn over hun relatie. Ik heb 2 bestsellers geschreven, In De Ban Van De Tweelingziel gaat over het leven van een jonge moeder die verliefd wordt op een zakenrelatie van haar man.

Laten we eens starten met het onderzoeken van de oorzaak.

Twijfel over je relatie kan door verschillende oorzaken ontstaan. Bijvoorbeeld

 • Je voelt je gevoelsmatig niet begrepen. (dat zorgt voor boosheid en verdriet)
 • Een totaal andere achtergrond/ opleidingsniveau /cultuur kan maken dat er grote twijfel over je relatie heerst.
 • uiteenlopende interesses en doelen in het leven, een groot verschil over welke richting je op wilt.
 • Je voelt geen seksuele aantrekkingskracht meer voor je partner en/of aantrekkingskracht voor iemand anders (VERLIEFD OP EEN ANDER) kan je grote twijfel over je relatie brengen.

((check je spambox, als je geen mail ontvangt!))

Ik deel 4 keer advies met je. Dit advies is speciaal voor jou als jij twijfel hebt over je relatie.

 1. Neem geen hals over kop beslissingen.
  Zeker als je gevoelens hebt voor iemand anders is de twijfel over je relatie enorm groot. Ineens voel je vlinders. Misschien heb jij je in lange tijd niet zo fijn gevoeld bij iemand en is dit voor jou een duidelijk teken aan de wand. Een teken dat je eigen relatie op de klippen dreigt te lopen. De twijfel kan je slapeloze nachten bezorgen. Jullie hebben samen van alles opgebouwd en talloze herinneringen. Gezamenlijke verplichtingen en verantwoordelijkheden kunnen niet zomaar uit de weg gegaan worden. Scheiden is zeer ingrijpend. Zeker als jullie kinderen, dieren of een bedrijf hebben. Een hypotheek, of allerlei gezamenlijke vrienden. Hoe het ook zij. Een hals over kop beslissing is geen goed plan. Zoek iemand op dit goed kan luisteren. En doe je verhaal. Zorg voor een onafhankelijk klankbord. Een relatietherapeut kan hier een goede gesprekspartner vormen. ((Boek direct een telefonisch consult van een uur, je mag ook een Whats App bericht sturen (0031-6-23549844) en leg Marieke Proper je verhaal uitgebreid voor. Ze zal betrokken met jouw persoonlijke situatie meedenken.))
 2. Laat elkaar vrij
  Het kan enorm helpen om wat meer vrijheid voor jezelf te creëren. Dat geeft je de mogelijkheid om bepaalde zorgtaken over te laten aan de ander en na te denken, maar ook te ontspannen. Misschien heb je te veel gegeven. Non stop voor anderen klaar gestaan, veel taken naar je toe getrokken en is het tijd om de focus even op jezelf te leggen. Zo hoef je niet direct je relatie te verbreken en kan je eerst even tot jezelf komen. Je kunt jezelf belangrijke vragen stellen. Wie ben ik geworden in deze relatie? Wat is mijn aandeel in deze relatie? Wat zie ik voor mij de komende paar jaar? Waar wil ik zelf mijn aandacht op richten de komende tijd? Vaak denken we bij twijfel over onze relatie dat we meer tijd in elkaar moeten investeren, maar soms kan het ook helpen om jezelf eerst terug te vinden. Vaak zijn we na verloop van tijd 2 halve zielen geworden en te afhankelijk van elkaar geworden. Het kan dan belangrijk zijn om taken overzichtelijk te maken en te herverdelen. Zodat er meer balans ontstaat en tijd voor jezelf om zaken op een rij te zetten.
 3. Ga lastige gesprekken niet uit de weg
  Ik heb een fantastisch online relatie coaching programma van 7 weken. Je kunt vandaag nog starten. Als je twijfelt over je relatie is het belangrijk dat je DE LASTIGE GESPREKKEN niet uit de weg gaat. Juist deze gesprekken, met kwetsbaarheid, duidelijkheid en tranen brengen verbinding en lucht. Sterker nog. Ik heb meermaals de aantrekkingskracht zien terugkeren als er lastige gesprekken gevoerd kunnen worden binnen relaties. Gebrek aan goede communicatievaardigheden doet veel mensen enorme twijfels krijgen over de relatie. Als je beiden werkt aan je communicatievaardigheden kan de relatie een metamorfose ondergaan. Wil je GRATIS mijn stappenplan verbindend communiceren ontvangen? Stuur mij even een email. info@rijkdominjerelatie.nl

 4. Leer luisteren en observeren
  Partners die goed leren luisteren en observeren hebben echt een voorsprong. Te snel willen reageren, denken in te kunnen vullen wat de ander denkt en voelt is een veel gemaakte relatiefout. Luister, stel vragen, blijf rustig en voel je niet aangesproken of aangevallen. BLIJF RUSTIG en kalm en kijk naar wat niet gezegd wordt. Probeer emoties te lezen. Kijk iemand in de ogen. Wat zie je? Wat hoor je als iemand iets vertelt? Wat is het bericht achter hetgeen gezegd wordt? Is de ander onzeker? Verdrietig? Voelt hij of zij zich niet gezien? Probeer een betere gesprekspartner te worden door te luisteren. 1 van de redenen waarom mensen graag bij mij in de praktijk komen is omdat ik heel goed kan luisteren en observeren. Ik hoor wat iemand vertelt en wat iemand achterhoudt. Ik vul het niet in, maar wacht rustig en geduldig af en stel vragen. Zodat de ander zichzelf beter kan leren kennen. Iemand die nieuwsgierig is en wil uitvinden wat er speelt zal moeten leren luisteren. Ik help je graag jouw luistervaardigheden ontwikkelen en goede vragen stellen. Als jij goede vragen leert stellen ben je er veel sneller achter of je er goed aan doet de relatie te verbreken, Of dat het juist belangrijk is voor jou en je gezin om verder te investeren in de relatie.
online relatie coaching
online relatie coaching

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven