🔐

logo-rijkdominjerelatie

Ik durf geen knoop door te hakken, ik wil wel scheiden.

Inhoud

Ben je langdurig ongelukkig in je relatie? Durf je geen knoop door te hakken, terwijl je wel wilt scheiden?

In dit artikel lees je;

  • Welke dingen we doen om een impactvolle beslissing als een scheiding uit te stellen
  • Hoe we daadkrachtiger kunnen worden in onze relatie

Welke dingen doen we om een impactvolle beslissing als een scheiding uit te stellen?

Veel mensen vinden het lastig om beslissingen te nemen om uit elkaar te gaan. Ook al zijn ze al jaren ongelukkig. Dat is begrijpelijk. Scheiden is ook MEGA impactvol. Je hebt samen een leven opgebouwd. Een thuis, met eventueel kinderen, dieren, herinneringen, gezamenlijke vrienden en familierelaties opgebouwd. En ondanks alles wat je samen hebt, kan het zijn dat één van de partners soms al jaren de relatie beëindigen, maar weigert een daadwerkelijke knoop door te hakken. Ondertussen groeit de onzekerheid over de relatie, is twijfelen doorgeslagen in piekeren en laten we het na een keuze te maken door voldoende afleiding te zoeken. Deze partners staan slechts met een half been in de relatie. Maar zijn mentaal al uitgecheckt. Met alle gevolgen van dien. Een veel gekozen ‘oplossing’ om een impactvolle beslissing als een scheiding uit te stellen blijft een affaire (download mijn gratis video reeks ‘Verliefd op een ander’ direct, als dit bij jou ook speelt). Een affaire maakt het samenleven met een partner waar je eigenlijk van wilt scheiden dragelijk, maar lost het onderliggende problemen natuurlijk niet op.  Het zorgt voor tijdelijke verlichting van het pijnlijke gevoel over de relatie en geeft momenten van kort geluk. Maar helaas helpt het ons meestal niet om knopen door te hakken. In tegendeel! We blijven eerder nog langer hangen in een ongelukkige relatie. Het is van belang om je te realiseren dat je niet kunt genieten van je leven, als je gedachten over je eigen relatie negatief zijn. Het slokt veel van je kostbare energie op. Je zoekt constant naar manieren om je leven leuker te maken en je zorgen tijdelijk te verlichtten, zonder jullie HOOFDPROBLEEM aan te pakken. Je hakt geen knoop door, en lost gaan relatieprobleem op en blijft onnodig lang hangen in een situatie die jou (en je partner) ongelukkig maakt. Meestal spelen afhankelijkheid en onzekerheid een grote rol in het voortduren van relaties die simpelweg slechts zijn. Je bent bijvoorbeeld financieel afhankelijk en/of voelt onvoldoende zelfvertrouwen om een eigen leven op te bouwen.

Hoe we daadkrachtiger kunnen worden in onze relatie

Als we de knoop niet durven door te hakken, maar ook niet langer in een ongelukkige relatie willen zitten, dan hebben we nog een andere optie. namelijk ons relatieprobleem aanpakken en werken aan het opbouwen van onze onafhankelijkheid en ons zelfvertrouwen binnen de relatie. Maak (eventueel samen met online relatie coach marieke Proper) inzichtelijk op welke vlakken je afhankelijk bent. En zorg dat je inzicht krijgt. Sluit je ogen niet langer voor financiële verantwoordelijkheden, of ga zorgen taken anders verdelen. Dit zijn lastige, maar zeker hele waardevolle en impactvolle transities binnen relaties. Creëer evenwicht. Neem verantwoordelijkheden erbij en leg taken bij je partner neer. Zodat jullie beiden onafhankelijker worden. Door dingen te doen die je spannend vindt bouw je zelfvertrouwen op. Je wordt langzaam sterker. Ik heb een programma van 7 weken voor je klaarstaan. Dat je helpt je gegarandeerd dé transitie te maken binnen je relatie die hoognodig is en wenselijk, om gedurende de tijd, maar ook in de nabije toekomst al meer vrijheid, onafhankelijkheid en kracht te voelen. Je gaat 7 weken lang aan je eigen leven werken. In je eigen relatie staan. Goed rondkijken naar verbeterpunten. De communicatie hierover oppakken met elkaar en ervoor zorgen dat als je dan toch geen KNOOP doorhakt, je relatie in elk geval vele tientallen procenten verbetert. Jij weer plezier gaat ervaren in je leven. De balans in jou terugkeert. De stress heeft immers nu lang genoeg vat op je gekregen. Aan het einde van mijn online coaching programma ben je onafhankelijker en vol zelfvertrouwen en voel je voldoende kracht om zelf verder te gaan.

Wil jij weten of het programma geschikt is voor jou persoonlijke situatie?

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven