🔐

logo-rijkdominjerelatie

5 stappen voor hulp bij relatieproblemen

Inhoud

Bijna 100.000 mensen zoeken maandelijks via Google naar een relatietherapeut. Dat zijn veel mensen. Mensen die net als jij opzoek zijn naar informatie omdat je gezin en/of je relatie belangrijk voor je is. 

In dit artikel deel ik 5 stappen voor hulp bij relatieproblemen.

Hulp zoeken bij relatieproblemen is heel erg moedig. Er zit veel schaamte op problemen die we niet zelfstandig kunnen oplossen. Waarschijnlijk heb je al veel geprobeerd. De eerste stap naar verbetering is dan ook erkennen dat er HULP gevraagd mag worden bij relatieproblemen. Dat is niet zwak, het is moedig.

 

 

Een tweede stap is het doen van je verhaal bij een ervaren therapeut. Dat kan via de mail/een contactformulier. Iemand die kennis heeft over jou specifieke thema. (Mij kan je jouw verhaal sturen in het geval van overspel, affaires, vreemdgaan, verslaving binnen de relatie, burn-out problemen). Deze thema’s zijn heel anders als bijv. geweld, seksueel misbruik, eetstoornissen binnen relaties, of psychiatrische problemen) het vereist ook hele andere therapie en know how. Het is belangrijk dat een therapeut weet wat hij kan en ook wanneer je beter af bent bij iemand anders. Ik heb een groot netwerk en kan altijd helpen aan hele kundige doorverwijzingen. Mensen zonder eindeloze wachtlijst. Je wilt immers spoedig goed geholpen worden. Sommige weten al dat ze uit elkaar willen. Ik nauw samen met diverse mediators (scheidingsbegeleiders) die je altijd vrijblijvend mag bellen voor informatie.

Als je een geschikte therapeut, coach of mediator gevonden hebt dan is de derde stap dat je een manier van therapie kiest die bij je past en ook past bij je vraagstuk. In deze tijd zijn er allerlei vormen van therapie en allerlei manieren om de sessies te volgen. Online, in een praktijk, telefonisch. Een online cursus met video is ook zeer praktisch en veilig bijvoorbeeld. Ik heb een prachtige praktijk, maar soms is het ook heel fijn om vanuit huis, waar en wanneer je wilt stappen te zetten in een positieve richting. Van de therapeut mag je verwachten dat deze zoveel ervaring heeft en jou vrijblijvend goed kan adviseren welke wijze past bij jou vraagstuk en situatie.

De vierde stap lijkt eenvoudig en toch is het een grote stap, een eerste afspraak maken, of een startdatum kiezen. Zodra je een therapeut hebt gevonden is het daadwerkelijk inplannen van tijd voor jezelf belangrijk. Tijd vrijmaken, het juiste moment kiezen is werkelijk een grote stap in ons drukke leven. Als we ons aangemoedigd voelen door ons thuisfront of een goede vriend of vriendin kan dat zeker helpen om deze stap alsnog spoedig te zetten. Ook de therapeut kan samen met jou afstemmen wat voor jou een goed moment is om te starten.

Tijdens een vijfde stap wordt er samen met de therapeut een stip op de horizon gezet. Hoe wil je dat jou leven er uitziet over pakweg 100 dagen? Waar heb je helderheid over gekregen? Wat is er veranderd? Wat is er duurzaam verbeterd?

Ik wens je heel veel succes bij het vinden van de juiste hulp voor jou relatieprobleem.

Je mag mij altijd vrijblijvend om raad vragen of je verhaal delen, dan kan ik onderzoeken of en zo ja wat ik voor jou/of voor jullie kan betekenen.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven