🔐

logo-rijkdominjerelatie

3 redenen waarom slaapproblemen ontstaan bij relatieproblemen en hoe je weer beter leert slapen

Inhoud

3 redenen waarom slaapproblemen ontstaan bij relatieproblemen en hoe je weer beter leert slapen.

Slaapproblemen en relatieproblemen, ze lijken onafscheidelijk met elkaar verbonden. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit mensen in mijn praktijk heb gehad die prima sliepen terwijl ze in een relatiecrisis verkeerden. Sterker nog, ze gingen steeds slechter slapen naarmate de problemen aanhielden. In deze blog deel ik drie redenen met je waarom slaapproblemen ontstaan bij aanstaande relatieproblemen. Naast meer inzicht in het waarom geef ik je in deze blog ook concrete handvatten om het tij te keren. Je relatieproblemen oplossen is namelijk enorm lastig vanuit oververmoeidheid. Eigenlijk zit een mens heel simpel in elkaar en een aantal basis zaken zijn nodig om goed te kunnen functioneren (en dus ook om te slapen 😉 ) . Dat betekent niet dat jouw slaapprobleem één-twee-drie plaatsmaken voor een hemelse nachtrust, maar wel dat deze eenvoudig te bereiken in drie te nemen stappen. Het is afschuwelijk als je nachtenlang naar het plafond ligt te staren. Mensen kunnen er moedeloos van worden. Deze blog helpt je de juiste zaken aan te pakken.

Piekeren

‘Wat nu? Wat als? Wat nog meer?’ Typische piekergedachten zitten vol met dit soort woorden. Mensen piekeren om twee redenen. Ze missen een gevoel van controle & perspectief en/of zijn bang voor de mening van anderen. We proberen ons uit onze problemen te denken, maar helaas is dit vaak weinig constructief. We denken dezelfde gedachten van gisteren. Piekeren houdt aan als je geen beslissingen neemt, maar ook zolang je niemand hebt die even écht naar je luistert. Zonder oordeel luistert en vragen stelt. Beslissingen groot of klein kunnen eindeloos uitgesteld worden.

Heb jij behoefte aan een luisterend oor? Wil jij je verhaal graag een keer uitgebreid delen met relatietherapeut Marieke Proper, gespecialiseerd in complexe relatieproblemen?

boek een telefonisch consult

Tijdens een telefonisch consult krijg je meteen al meer helderheid, voel je steun, en na afloop ervaar je meer rust. Piekeren brengt spanning en dat is slecht voor je gezondheid. Je verhaal delen en vaker ontspannen helpen je meer rust en vertrouwen te ervaren. Door keuzes te maken in het belang van je eigen mentale en fysieke gezondheid sla je een nieuwe weg in.

Pieker je omdat je verliefd bent geworden op iemand anders? Download dan direct deze video’s

Slechte voeding

Naarmate we slechter gaan slapen krijgen we meer behoefte aan vet en zoet eten. Sommige hebben sowieso al iets met comfort food. Velen zoeken naar snelle oplossingen voor dipjes, maar helaas brengt dat een tegengesteld resultaat, minder diepe slaap. Ook koffie is iets waar we vaker naar grijpen als we slecht hebben geslapen. En velen van ons hebben de neiging meer en vaker alcohol te drinken bij stress. Alle zaken die ik nu opnoem hebben helaas een negatief effect op je nachtrust. Wil je op termijn beter slapen? Dan is de snelste weg voor sommige een combinatie van deze drie punten, en de gemakkelijkste om aan te pakken is simpelweg goed voor jezelf gaan zorgen op het gebied van voeding. Schrap de dingen die slecht voor je gezondheid zijn voor minstens een week of twee en ga enorm gezond eten. Dat betekent, groente, fruit, kruidenthee en weinig vlees. Neem in plaats van vlees avocado’s, noten, en kokosproducten. Vul gewenst aan met suppletie als magnesium en vit D. Je zult zien dat onbewerkte voeding, weinig koffie, het mijden van alcohol en suiker zal helpen dieper en langer te slapen.

Versnelde ademhaling door stress

Merk je wel eens dat je hoog in de borst ademt? Waarschijnlijk adem je onrustiger en sneller dan nodig en dit voorkomt dat je kan herstellen. Stress zorgt voor de aanmaak van cortisol (stresshormoon) en dit verhoogd je hartslag, ademhaling en kan zelfs je bloeddruk verhogen. Foute boel dus. Dagelijks een korte ademhalingsoefening kan al helpen om je hartslag naar beneden te brengen en kan je helpen dieper en rustiger te slapen. Het is echt raadzaam om met ademhalingsoefeningen te starten als je slecht slaapt.

download geleide meditatie

Zet de meditatie aan. Ga er echt even voor liggen. Sluit je ogen en adem vier tellen in door je neus en zes tellen uit door je mond. Wacht dan even en adem opnieuw in. Een rustgevende stem bij een meditatie kan je helpen ontspannen . Je kunt je laten leiden door de geleide meditatie. Je zult merken dat je na een paar dagen al beter gaat slapen als je de tips uit deze blogs toepast.

Wil je hulp bij jouw relatieproblemen, maar weet je niet goed waar te starten? Mail mij dan jouw persoonlijke verhaal en dan kunnen we samen onderzoeken wat ik voor je kan doen. Ik heb allerlei verschillende methodes ontwikkeld om jou en je gezin te helpen bij een lastige fase als relatieproblemen.

Voel je dus nooit alleen, Marieke Proper

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven