🔐

logo-rijkdominjerelatie

3 manieren om een scheiding te voorkomen na vreemdgaan

Inhoud

‘Zeker als jullie jonge kinderen hebben, veel samen hebben opgebouwd. Elkaar niet in de haren vliegen en altijd een leuk stel waren is er voldoende om te onderzoeken voordat je de advocaat belt’ Marieke Proper, Relatietherapeut (gespecialiseerd in overspel en bestseller auteur van In De Ban Van De Tweelingziel)

3 manieren om een scheiding te voorkomen na vreemdgaan (over deze blog heb ik ook een YouTube video opgenomen)

Ik heb ontelbare stellen in overspelsituaties ontvangen en begeleid. Veel pijn en leed gezien, maar ook veel begrip zien ontstaan en een teruggekeerd vertrouwen bij de koppels.

Als partners verder willen na overspel dan zijn er 3 dingen heel belangrijk. In dit artikel ga ik juist die 3 dingen benoemen die uiterst lastig zijn, maar de kans op een scheiding maximaal voorkomen. Mocht je na het doorstaan van de fase alsnog besluiten uit elkaar te gaan, omdat onderling verschillen onoverbrugbaar blijken, dan hebben deze 3 manieren bijgedragen aan het verbeteren van de onderlinge relatie en het vergroten van het begrip. Daardoor zal een scheiding gemoedelijker verlopen en kan je jarenlange verbittering voorkomen.

 

#1 De zoektocht naar wat er werkelijk speelt

Door een zoektocht te starten naar wat er werkelijk speelt lukt het je om boven de situatie uit te stijgen. Probeer hierbij vanuit de derde persoon te begrijpen wat hier is gebeurd. Wat is er aan voorafgegaan? Wat is jouw aandeel en dat van de ander? Probeer niet zozeer alle details op tafel te krijgen, maar meer nog wat hier op een gevoelsniveau heeft plaatsgevonden. Heeft een van jullie zich niet begrepen gevoeld? Langdurig een rol in het leven aangenomen waarbij hij of zij zichzelf is verloren? Welk deel van zichzelf heeft degene die overspel pleegt teruggevonden in het contact met iemand anders? Het zijn pijnlijke vragen om te onderzoeken, maar deze brengen je wel de meeste informatie om mee voort te kunnen. Je krijgt eerlijke en open gesprekken met elkaar, niet zozeer over hoe vaak en wanneer, maar meer over, wat vond je daar? Wat zocht je daar? Welke persoon ben je tegengekomen? Wat deed die persoon met je? Wat trok je aan in jullie relatie? De antwoorden geven je tegelijkertijd een heel eerlijk beeld van de situatie. Om dat elkaar beter te begrijpen heb ik een gratis video training voor je gemaakt ‘Verliefd op een ander’ kan je nu downloaden.

 

#2 Grenzen aangeven

Als je in een situatie als deze bent beland is het belangrijk om bij jezelf terug te komen. Waarschijnlijk ben je al langer over grenzen heengegaan. Ongeacht of je je dader of slachtoffer voelt. Grenzen zijn vervaagd, geschaad en dienen opnieuw onderzocht te worden. Het is belangrijk om helderheid te krijgen op waar je staat. Waar is de ander voorbij gegaan aan jouw grenzen? Waar heb je je bedrogen gevoeld? Jezelf bedrogen? Ben je niet voor jezelf opgekomen? Heb je je afhankelijk (laten) maken? Je niet vrij gevoeld? Of ben je teveel op de autopilot gaan leven, omdat je dacht dat het van je verwacht werd. Waar heb je wellicht dominant gedrag getolereerd? Conflicten vermeden? Maar ook, hoe ga je het vanaf nu anders aanpakken samen? En krijg je haarscherp in beeld wat jouw eigen behoeftes zijn? Speciaal voor jullie heb ik een werk boek gemaakt om je snel en op de juiste manier te helpen om al deze zaken in beeld te brengen. Je kunt het nu Liefde Vrede en Geluk, de 7 Gouden Geheimen voor een rijke relatie nu downloaden.

 

#3 authentiek worden

Als we langdurig in een relatie zitten met elkaar dan verliezen we vaak een stuk van onze eigen authenticiteit. Hoewel gezamenlijke doelen erg belangrijk zijn voor een relatie. Is het is deze fase vooral aantrekkelijk om zoveel mogelijk terug te keren naar de persoon die je was toen jullie net verliefd op elkaar werden. Je authentieke ik. Denk eens terug aan diegene die je was. Wat waren zijn of jaar dromen? Hoe zat je in je vel? Welke doelen had je? Probeer in deze periode, zeker als je er niet zeker van bent dat je met elkaar verder wilt jezelf opnieuw uit te vinden. Wie ben je? Wat wil je? Wat zijn je behoeftes? Waar liggen je grenzen en hoe ga je communiceren vanuit je gevoel, zonder je steeds in te houden of angstig te zijn om te ander te verliezen. Wordt vooral echt jezelf. Puur en sterk. Haal het beste in jezelf naar boven, ongeacht welke keuze de ander maakt, jij kunt op jezelf vertrouwen. In deze fase kan wat coaching fijn zijn. En je echt helpen om stappen te maken en te leren vertrouwen op jezelf. Ik heb een prachtig online relatie coaching programma (Lees wat dit voor jou kan betekenen) voor je samengesteld. Dat je eventueel kunt combineren met telefonische gesprekken of live ontmoetingen met mij. Na 7 weken sta je met meer zelfvertrouwen en onafhankelijkheid in het leven en in je relatie. Ben je daardoor blijvend aantrekkelijker voor jezelf en de ander.

 

Wil je meer info of heb je na het lezen van dit artikel behoefte aan een telefonisch consult? Ik kijk er naar uit je verder te helpen.

Marieke Proper

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven