🔐

logo-rijkdominjerelatie

7 tekenen dat je In De Ban bent Van De Tweelingziel

Inhoud

Deze blog is vooral voor jou geschreven als je jouw Tweelingziel hebt ontmoet, terwijl je in een vaste relatie zit. Kijk je liever video? Ik heb over deze blog ook een YouTube video opgenomen.

Verliefd worden op iemand die zo vertrouwd voelt dat het lijkt of je diegene al jaren kent is een onbeschrijfelijk magisch gevoel. Gevoelens als vrijheid, avontuur en kameraadschap worden afgewisseld met een enorme seksuele aantrekkingskracht en een gevoel van thuiskomen.

Beginnende verliefdheid brengt je terug bij jezelf. Bij wie je werkelijk bent. Je komt los van de persoon die je was in je bestaande relatie en in de contact met je authentieke ik. Echter als deze wederzijdse gevoelens zijn uitgesproken komt de; WAT NU? vraag sterk naar boven. Die vraag brengt ook spanningen met zich mee. Ineens komt de buitenwereld jullie binnenwereld verstoren en sta je oog in oog met de realiteit..

Als deze blog jou heeft bereikt dan is er heel wat om over na te denken. In de afgelopen jaren ben ik met honderden, zo niet duizenden mannen en vrouwen in contact geweest die in dezelfde situatie zaten als jij. Ik zal wat helderheid en herkenning proberen te scheppen in deze ingewikkelde tijd. Mijn roman In De Ban Van De Tweelingziel is meer dan 10.000 keer verkocht. Alle verhalen van zowel mijn mannelijke als vrouwelijke lezers & klanten te samen hebben mij veel inzichten gegeven. Ik deel mijn inzichten graag met jou, om je verder te helpen, Marieke Proper, auteur en relatietherapeut.

In deze blog geef ik je 7 tekenen dat je In De Ban bent Van De Tweelingziel. 

Je lijkt wel verblind door de liefde. Je denkt de hele dag aan de ander. Wacht constant op berichtjes als jullie niet bij elkaar zijn en wordt als het ware door een magneet weer naar de ander toegetrokken. Het lukt je niet om weerstand te bieden tegen de drang om de ander te ontmoeten.

Je neemt grote risico’s. Alles wat je hebt opgebouwd zet je op het spel om maar bij de ander te kunnen zijn. Je bewaard haast moeiteloos geheimen.

Je lijkt de gevoelens van anderen gemakkelijk te negeren of hier aan voorbij te gaan. Het lukt je zelfs amper om die gevoelens serieus te nemen. Stel je partner is verdrietig of boos omdat hij of zij weet of voelt dat er iets speelt dan blijf kies je voor een koele en afstandelijke houding.

Je fantaseert over een drie-hoeks verhouding met je huidige partner en je zogenoemde Tweelingziel. Bedenkt alle mogelijke scenario’s om maar samen verder te kunnen. Hierbij ga je voorbij aan de grenzen aan je huidige partner. Je overweegt een open relatie terwijl je dit nooit eerder bespreekbaar hebt gemaakt. Je hebt er alles voor over om deze relatie niet te verliezen.

De situatie waarin je zit kost je je nachtrust. Het vele piekeren en de zorgen die je hebt veroorzaken een stress die je niet eerder hebt ervaren. Op andere momenten ben je hyper door de adrenaline van de spanning.

Het beeld wat je van de toekomst hebt is compleet anders dan pakweg een jaar geleden voor jullie ontmoeting. In die zin kan je stellen dat je hoofd, maar ook je lichaam behoorlijk op hol is gebracht. Je gaat twijfelen aan alle keuzes die je maakt. Vooral aan de grote keuzes. Wel of niet verhuizen? Wel of geen gezinsuitbreiding? Wel of niet die nieuwe baan? Beslissingen nemen is lastig.

Je hebt meer dan ooit twijfels over je huidige relatie. Bent sneller geïrriteerd naar je partner en bent thuis afwezig. In het hier en nu zijn lijkt alleen nog mogelijk in het bijzijn van je tweelingziel. Zodra jullie niet bij elkaar zijn ga je dissociëren. Of terwijl. je bent er simpelweg niet meer met je kop bij.

Als jij jezelf herkent in deze 7 tekenen dat durf ik te stellen dat je op een splitsing staat. De ene afslag is een relatiecrisis en de andere vraagt om een groei, zowel spiritueel als emotioneel. Het vraagt je te onderzoeken waarom juist jij in deze situatie bent beland. Je lijkt zo graag bij de ander te willen zijn. Het lijkt wel een verslaving.

Als je het gevoel hebt dat je op die splitsing staat dan kan het helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf. Ik heb 5 video’s voor je opgenomen die je geheel gratis kunt downloaden.

Heb je behoefte aan een sparringpartner? Vul dat even het onderstaande formulier in.

Heeft deze blog jou inzichten gegeven? Of herkenning? Fijn als je een reactie achterlaat. Dat kan anoniem.

Marieke Proper
Schrijver en Relatietherapeut

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven