🔐

logo-rijkdominjerelatie

Help! Mijn man is verliefd geworden op zijn jeugdliefde

Inhoud

Help! Mijn man is verliefd geworden op zijn jeugdliefde

Als dit bericht jou in de afgelopen dagen of weken heeft bereikt dan is er heel wat om over na te denken. In de afgelopen jaren ben ik met honderden, zo niet duizenden mannen en vrouwen in contact geweest die in dezelfde situatie zaten als jij? Ik zal wat helderheid en herkenning proberen te scheppen in deze donkere tijd. Uiteindelijk komt het goed met jou. Blijf daar op vertrouwen! Je komt er sterker uit. Mijn roman In De Ban Van De Tweelingziel is meer dan 10.000 keer verkocht. Alle verhalen van zowel mijn mannelijke als vrouwelijke lezers & klanten te samen hebben mij veel inzichten gegeven. Ik deel mijn inzichten graag met jou, om je verder te helpen, Marieke Proper, auteur en relatietherapeut

Ik neem je even KORT mee naar de ROZE WOLK

Verliefdheid is een heerlijk gevoel. Je stijgt boven jezelf uit. Denk maar eens terug aan een moment dat jij verliefd werd. Alsof je zweefde. Toen de ander ook nog de liefde aan jou verklaarde waande je je in een paradijs. Je wilde voor altijd samen zijn en dit gevoel koesteren. Alleen hoe meer je bij elkaar was, hoe gewoner het werd. Je ging elkaar ook kleine dingen opleggen. Je mag niet dit! Liever niet te vaak dat! En kan je even zus en zo. Er kwamen steeds meer gezamenlijke verantwoordelijkheden en verplichtingen en al snel werd het allemaal wat gewoontjes. Belandde je samen in de waan van de dag. Sommige noemen het ook wel een sleur. En weet je wat vooral die sleur veroorzaakte? De kleine regeltjes. Hierdoor werden jullie steeds minder jezelf en steeds meer de ander. Daardoor is de spanning weg. Maakt het onzekere plaats voor vormen van schijnveiligheid en dan ineens voel je een diepe behoefte om weer wat spanning in je leven te krijgen.

En dan staat je jeugdliefde voor je neus. HELP!!!! Ze heeft nog dezelfde ondeugende blik.

Dezelfde grappen.. En jullie zitten toevalligerwijs ook in precies dezelfde sleur.

Als blijft dat jullie elkaar leuk vinden, dan start het verliefde gevoel opnieuw op en vergeet je alles om je heen. Je wilt zo graag bij de ander zijn, het lijkt wel een verslaving. Je kan aan niets anders meer denken. Je vrouw, je kinderen, je hebt jaren alles aan de kant gezet voor hen en nu is het jou tijd om te genieten.

De bovenstaande casus kom ik met grote regelmaat tegen in mijn praktijk. Je kunt de man vervangen door een vrouw. Dat maakt voor dit voorbeeld weinig verschil. Zowel mannen als vrouwen overkomt dit bovenstaande.

Het is wel degelijk enorm pijnlijk voor jou als partner om hiermee te dealen. Je hebt ineens een (voor je gevoel) een egoïstische verliefde puber in je huis. Iemand die compleet over de gevoelens van een ander heen walst en jou amper nog ziet staan. Als dit bovenstaande uit is gekomen start vaak de relatie crisis.

De man gaat twijfelen. Na de eerste schok te boven te zijn dondert hij van zijn roze wolk. Wil hij dit allemaal opgeven voor zijn jeugdliefde? Hij heeft zoveel herinneringen aan een leven met jou. Jullie hebben samen een huis en een gezin. De stelligheid die hij eerst voelde maakt plaats voor angst voor verlies van dingen die hem ook dierbaar zijn. Schuldgevoel zal nu langzaam loskomen. Kan ik dit wel maken? Wat gaan mijn ouders (als ze nog leven) hiervan vinden. Mijn schoonouders? Buren, vrienden en collega’s. Maatschappelijk voelt hij de druk toenemen en ook economisch komen de zorgen. Hoe gaat dit praktisch uitwerken. Scheiden kost veel geld. De huurprijzen zijn sky high. Wie gaat mijn avontuurtje betalen? De zorgen nemen te overhand en het kan zijn dat dit een behoorlijk negatief effect op de nachtrust krijgt en daarmee ook de spanningen nog meer toenemen.

Leven tussen hoop en vrees is een vervolg fase. Het ene moment wil hij dit, het andere moment dat. Je zit als het ware op een wachtbank van iemand die het spoor bijster lijkt te zijn. Iets wat in de basis alleen een op avontuur belust liefdes gevoel was, is uitgemond in een drama. Dat is vaak het moment dat ik word gebeld.

Het leed is enorm. De onzekerheid schrijnend. De angst voor verlies is zo mogelijk nog groter. Het heeft ook een enorm effect op ons lijf. De stress maakt dat we soms kilo’s afvallen en slecht slapen. Er is een uitermate ongezonde situatie ontstaan, of tot escalatie gekomen. Zowel geestelijk als fysiek raken partners uitgeput.

Willen partners hun relatie koste wat kost redden? Wat is hier de bedoeling van? Durven partners te kijken naar hun eigen aandeel? En hoe kunnen ze elkaar weer vertrouwen? Hoe gaan ze verder samen? En zo niet, hoe gaat ze op een wijze uit elkaar die in elk geval de kinderen zo min mogelijk schaadt?

Ik heb talloze partners geholpen meer helderheid te krijgen in de keuze die ze willen maken. Ik heb partners er beter uit zien komen samen. Meer begrip, zelfvertrouwen en onafhankelijkheid zien ontstaan en ik heb ze bijgestaan in pijnlijke scheidingen.

Wil je jouw verhaal delen met mij? Heb je behoefte aan een sparringpartner? Wil je helderheid krijgen over de keuze die je te maken hebt? Je kunt een telefonische intake boeken via het onderstaande contact formulier. Kijk je liever een paar video’s over dit onderwerp? Op mijn homepagina www.rijkdominjerelatie.nl kan je mijn 5-delige video reeks ‘verliefd op een ander’ gratis downloaden.

verliefd op jeugdliefde
verliefd op jeugdliefde

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven