🔐

logo-rijkdominjerelatie

Mijn relatie is uit en ik heb zo veel verdriet ( rouwverwerking )

Inhoud

1 DEUR DICHT 10 DEUREN OPEN… is dat waar?? Zo voelt het helemaal niet..

Als je relatie uit is dan ga je door allerlei fases van rouwverwerking. Of je nu een hele fijne of hele heftige relatie hebt gehad maakt voor het rouwverwerkingsproces niet zo heel veel uit. Je maakt in allebei de gevallen de fases door.

Mits je bereid bent om door de fases van berusting en acceptatie te gaan. Lukt dat niet dan loop je het risico om ergens tussen boosheid en het verdriet te blijven steken en dat is helemaal niet fijn.. Het is dus heel belangrijk dat er een moment komt dat je jezelf vergeeft en de ander vergeeft voor zijn of haar fouten en je accepteert dat jullie relatie voorbij is. Jullie hebben allebei gedaan wat er in jullie vermogen lag om de relatie te laten slagen (dat lukte soms heel aardig en soms minder goed) en nu is jullie tijd in de vorm van een liefdesrelatie of toekomst samen voorbij… dat is verdrietig.. Je kan boos zijn en op enig moment is het tijd om jezelf en de ander te vergeven… en je te realiseren dat het gewoon tijd was om zonder elkaar verder te gaan..

Als deze laatste zin voor jou echt veel te pijnlijk is dan zit je nog in de linker curve van je rouwverwerkingsproces. Geef jezelf ook die ruimte om de fases te doorlopen…

De deuren die opengaan zijn deuren van emoties. Deuren naar verdriet, van boosheid (misschien ook naar jezelf), van angst (hoe nu verder) en op en neer tot je naar berusting en langs vergeving gaat, naar loslaten naar acceptatie, naar zingeving, naar een betere versie van jezelf, naar nieuwe vrienden en contacten, nieuwe mogelijkheden en nieuwe uitdagingen..

Je bent lang afhankelijk geweest ( emotioneel, maar misschien ook in praktische of materiële zin). Er gaan ook deuren open naar onafhankelijkheid en zelfstandigheid.

Laat deuren naar wraak, kwaadspreken en onzekerheid zo veel mogelijk dicht. Het zijn de verkeerde deuren. Ook deuren naar verkeerde nieuwe partners.. (dezelfde soort mannen of vrouwen) kan je beter dichtlaten..

Je bent veel waard. Ga eerst eens op ontdekkingsreis..

Ik wens je veel moois op deze zoektocht..

Liefs Marieke
www.rijkdominjerelatie.nl
Relatie therapeut en auteur van het boeken HULP IN ZICHT EN Red Je Relatie.
Binnenkort verschijnt mijn e

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven