🔐

logo-rijkdominjerelatie

Mijn vrouw is verliefd op een andere man. Wat zijn de signalen?

Inhoud

Mannen bekruipt soms de gedachte: ‘Mijn vrouw is verliefd op een andere man’, of ‘Mijn vrouw is niet meer verliefd op mij’. In mijn praktijk in het Gooi komen al meer dan 10 jaar vanuit het hele land koppels die in een serieuze relatiecrisis zijn beland. Waaronder koppels die met overspel te maken hebben. Deze mensen zijn vaak moe en in paniek. Ze willen onderzoeken wat hun aandeel is in de privéproblemen die ze hebben, en willen samen met hun partner verder na een crisis of overspel. Ze willen af van gedachten als ‘Mijn vrouw is niet meer verliefd op mij’ of ‘Mijn vrouw is verliefd op een andere man’ en willen het vertrouwen in de relatie terug. De ander niet verliezen.

Heb je een sterk gevoel dat je vrouw verliefd is op een ander? Als je negatieve gedachten hebt, zoals ‘mijn vrouw is niet meer verliefd op mij’ of ‘mijn vrouw is verliefd op een andere man’, dan kan dit diverse oorzaken hebben. De privéproblemen lopen uiteen van relatie- tot verslavings- en slaapproblemen. Veel mensen die bij mij komen worstelen al een tijd met uiteenlopende gevoelens van zichzelf of hun partner. Gevoelens van onder druk staan. Gevoelens van te weinig tijd hebben voor jezelf of de mensen om je heen. Ontevredenheid of zelfs ondankbaarheid. Intense vermoeidheid. Het gevoel van: ‘mijn vrouw is niet meer verliefd op mij’ of ‘mijn vrouw is verliefd op een andere man’ kan je leven beheersen. Sommige gaan op zoek naar bewijs, naar signalen, kenmerken. 

De gedachte ‘mijn vrouw is verliefd op een andere man’ kan diverse oorzaken hebben, maar een verliefde vrouw laat ook signalen achter.

Herken jij bepaalde signalen bij jouw vrouw?

 • ze is moe vanwege slaapproblemen
 • snel geïrriteerd
 • momenten juist stralend en actief
 • veel met haar telefoon in de weer (‘mijn vrouw appt met een ander’)
 • praat constant over een bepaalde man/vrouw, mate van vrijheid
 • mijdt oogcontact
 • geen behoefte aan intimiteit
 • onrustig
 • Steeds weg willen
 • heeft een sterke behoefte aan tijd voor zichzelf

Herken je deze signalen? Ik heb vijf video’s opgenomen, die van grote waarde zijn, voor zowel de partner als degene die verliefd is geworden. Je krijgt veel leerzame inzichten over wat de verliefdheid doet met de relatie! Download de video’s in de reeks ‘Verliefd op een ander’ direct als herkenning vindt in de volgende stellingen:

 • Ik merk dat mijn partner gevoelens heeft voor iemand anders
 • Het contact tussen mij en mijn partner is minder goed
 • Ik ben veel aan het piekeren
 • Ik verlies mezelf in de relatie
 • Mijn gezin is mijn alles
 • Ik heb zelf inmiddels ook slapeloze nachten
 • Ik heb twijfels bij mijn relatie

Bovenkant formulier

Onderkant formulier

((check je spam box als je geen mail ontvangt))

((check je spam box als je geen mail ontvangt))

Denk ook eens aan jezelf

Veel mensen die mij bezoeken hebben het gevoel dat ze vastzitten in een trein (of een rollercoaster). Deze trein is op volle toeren gekomen. Eruit stappen gaat niet zomaar, maar blijven zitten en niets doen voelt ook niet goed. Het is belangrijk dat er iets verandert, voor de trein crasht met hen erin. Succes betekent hard werken en dag en nacht klaarstaan om je dromen te verwezenlijken. Dat is niet anders voor relatiesucces. Zakelijksucces is absoluut geen garantie voor een fijn privéleven. Ontelbare sterren en succesvolle zakenmensen probeerden hun huwelijk te redden. Ondanks nanny’s, een hulp in de huishouding en extra personeel lukte het hen niet om de juiste aandacht te schenken aan elkaar. Het zit hem dus duidelijk niet alleen in extra hulp aanboren, leuke uitjes plannen etc. Relatiesucces vereist hele ander inspanningen. Ik vertel je daar alles over in mijn online relatie coaching programma van 7 weken.

Alles wat je aandacht geeft groeit en op dit moment heeft de relatie aandacht nodig. Zeker voor mensen die al een lange tijd samen zijn en vooral veel verantwoordelijkheden en zorgtaken hebben gedeeld lijkt romantiek, samen uitslapen of een lange boswandeling maken een eeuw geleden. Maar het feit dat je nu in deze situatie zit betekent dat je tijd voor elkaar mag gaan maken voor het te laat is en een scheiding onafwendbaar. Alleen als je de juiste dingen gaat doen verdwijnt de angstige gedachten: ‘mijn vrouw is niet meer verliefd op mij’, of misschien wel ‘mijn vrouw is verliefd op een andere man’ of ‘ik ben vreemdgegaan, wat nu?’.

We zijn altijd maar druk, druk, druk

Vaak denken we dat het een periode is dat we druk zijn en hard moeten werken. Echter, als we terugkijken op onze succesvolle loopbaan, dan concluderen we vaak dat we al tientallen jaren hard werken en onze aandacht vooral op onze carrière richten. Dit doen we zodat we alles kunnen betalen. De kinderen willen sporten, er wordt geshopt voor nieuwe kleren, de huishoudster, werknemers, huren en/of hypotheken en de oppas kosten ook geld. Gas, water en licht, auto’s, boten en vakanties. Het kan niet met lucht betaald worden. Langzaamaan zijn de kosten steeds hoger geworden. En daarmee de druk op onszelf ook. We zijn meer klanten gaan bedienen en juist als je denkt dat er een rustige periode aankomt, blijkt dit toch niet zo te zijn en zit je zelfs tijdens je vakantie nog achter je laptop omdat iets echt niet kan wachten. Deze drukte haalt jouw aandacht weg bij je vrouw en je relatie. Na een periode van drukte en werken voor alle verantwoordelijkheden zijn de gedachten als ‘mijn vrouw is niet meer verliefd op mij’ of ‘mijn vrouw is verliefd op een andere man’ gaan in je hoofd gaan spelen

Hoe werken de lusten en lasten van de liefde?

Als partners veel tijd los van elkaar doorbrengen vanwege de verschillende paden die ze bewandelen, of simpelweg vanwege drukte, komen ze vanzelfsprekend ook in contact met anderen mensen. Zo veel mag duidelijk zijn. De mens is en blijft een sociaal wezen. Het kan zijn dat we in contact komen met een persoon die we aantrekkelijk vinden en waar we ook nog eens bepaalde gemeenschappelijke gedachten en/of doelen mee delen. We blijken het ineens met iemand van buiten onze relatie goed te kunnen vinden en voelen ons steeds meer aangetrokken tot deze persoon. Er ontstaat chemie. Hormonen komen vrij en we zoeken steeds vaker de nabijheid van deze persoon. Komt dat omdat die persoon zo aantrekkelijk is of omdat we simpelweg iets in ons leven missen? Het antwoord op die vraag laat ik nog even in het midden. Vooral ook omdat ieder persoon en zijn of haar verhaal uniek is. We hebben als mens niet alleen behoefte aan een carrière, we hebben ook behoefte aan intermenselijk contact. Een stuk diepgang, herkenning, tijd in de natuur, ontwikkeling en ontspanning en we willen gezien worden. Maar vergeet niet dat we ook behoefte hebben aan liefde. Als we langdurig vergeten om tijd te spenderen aan dit soort ogenschijnlijk simpele zaken, dan kan het zeker zijn dat we ons relatiegeluk op het spel zetten, en dat het dan gebeurt: ‘mijn vrouw is niet meer verliefd op mij’, of ‘mijn vrouw is verliefd op een andere man’.

Denk eens even bij jezelf, wat voelde jij toen je voor het eerst echt verliefd was op je vrouw?

Als je verliefd bent, dan heb je te maken met allerlei fijne gevoelens en signalen, die je weer terug probeert te krijgen als het wat minder gaat. We hebben het dan over gevoelens en signalen als:

 • Je had drang om te veroveren.
 • Je had vlinders in je buik.
 • Je gaf haar het gevoel dat je bij haar wilde zijn.
 • Je wilde haar verrassen.
 • Je wilde voor haar klaarstaan.
 • Je wilde naar haar verhalen luisteren.
 • Je wilde haar mee uit nemen.
 • Je wilde dat ze straalde en daar deed je alles voor.
 • Je knuffelde haar ‘s ochtends in bed.
 • Je stuurde haar lieve berichten.
 • Je dacht met haar mee.
 • Je was bereid om tijd vrij te maken.
 • Je bewoog de hele wereld om haar te laten inzien dat jij de beste keuze was.
 • Je keek haar aan.
 • Je informeerde naar haar.
 • Je hield haar in de gaten.

Wil je dit fijne gevoel terugkrijgen in de relatie? Ik ga je helpen om deze crisis te overwinnen. Bekijk mijn vijf video’s in de reeks ‘Verliefd op een ander’. Download ze gratis en ontvang deze video’s met veel leerzame inzichten direct in je mailbox! Ik heb ook een nieuwe bestseller: Samen Sterker (na overspel). Schaf deze zeven videolessen aan en leer alles om uit een crisissituatie te komen.

Marieke Proper
relatietherapeut en auteur van interessante relatieboeken en bestseller In De Ban Van De Tweelingziel deel 1 & 2

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven