🔐

logo-rijkdominjerelatie

Mijn man wil scheiden.

Inhoud

Auch dat is een rot titel.
Waarom kom ik met zo een nare titel voor deze blog?

Omdat ik laatst werd gebeld door een vrouw en dit was letterlijk het eerste dat ze me vertelde. ‘Mijn man wil scheiden.’ We heel erg straight to the point, maar des te pijnlijker. Mijn ervaring is namelijk dat mannen dit niet zo snel zeggen. Daar hebben ze heel erg lang mee gewacht en de vraag is wat we op dit moment nog kunnen doen om dat te voorkomen. ‘In elk geval geen koppeltherapie.’ Zei ik nadat ze mij had uitgelegd dat ze er alles aan wilde doen om een scheiding te voorkomen. ‘Koppeltherapie heeft geen enkele zin.’ Enig zins verbaasd, anderzijds opgelucht haalde ze adem. Opgelucht omdat de laatste ervaring met koppeltherapie echt afschuwelijk was geweest. Hij had met zijn armen over elkaar gezeten, met een houding van kom maar op! En zij had de rekening van 250 euro exclusief btw moeten betalen. Zonder enig resultaat. Aan haar stem, die nerveus, verdrietig en boos klonk kon ik opmaken dat ze het echt helemaal had gehad. Begrijpelijk natuurlijk.

‘Waar heb je het meeste last van?’ vroeg ik haar. Hoewel ze het niet droog kon houden wist ze daar onmiddellijk een antwoord op te geven. ‘Mijn onzekerheid. Ik ben mezelf gewoon helemaal kwijt geraakt. Ik slaap slecht en weet eigenlijk gewoon niet meer wat ik aan het doen ben. Ik ben klaar met mezelf. Het moet anders.’ Ze vertelt een verhaal over haar man die verliefd werd op een collega en hoe ze daarmee had gedeald. Dat was haar aardig gelukt, zei ze. Hoewel ze hierin zichzelf overduidelijk leek te zijn vergeten. Al haar grenzen waren vervaagd geraakt, in de hoop hem maar niet te verliezen.

‘Weet je waar we gaan starten?’ Vroeg ik haar. ‘Bij jouzelf, jij mag weer in je kracht gaan staan. Erachter komen wat het nu precies is wat jij belangrijk vindt in je relatie en in jouw leven en wat het is dat jij graag uit dit leven wilt halen. Hoe voelt dat voor jou?’ Ze is gestopt met huilen, maar haar emotie is overgeslagen op mij. Ik leef altijd enorm mee met iemand die het totaal heeft gehad, aan de andere kant weet ik maar al te goed. Crisis = nieuw begin in het Chinees. ‘Dat lijkt me een goed idee.’ En het gaat je geen honderden euro’s kosten. In tegendeel zelfs. Nog geen honderd euro.’

Ze is inmiddels gestart met 7 weken online begeleiding, bekijkt iedere week een video van tien minuten van mij over een heel specifiek onderwerp en heeft het boek Red Je Relatie erbij ontvangen via de post. Na de eerste week bel ik haar even kort. Hoe gaat het? ‘Er komt overzicht.’ Uit haar stem blijkt dat ze al iets meer in haar kracht is gekomen. Langzaam duidelijk wat ze zelf wil en hoe ze haar grenzen herkent en uit. Ze zegt me dat ze veel te veel over zich heen heeft laten lopen, allemaal uit angst om hem te verliezen en dat juist dit voor steeds meer afstand heeft gezorgd, hoe ironisch? Deze dame pakt het stuur in eigen handen. wie weet kan ze zelfs een scheiding afwenden. Als ze dat tenminste dan nog wil. In alle gevallen zal ze er sterker voor staan. ‘Je mag mij altijd tussentijds benaderen, druk ik haar op het hart.’

In Red Je Relatie, red je eerst de relatie met jezelf. Om daarna heel goed te kijken wat je nu precies wil. De online training van 7 weken helpt je stap voor stap naar veel meer zelfvertrouwen en goede communicatievaardigheden. Zodat je over die dingen kunt praten die je zo belangrijk vindt. Daarnaast helpt het je angsten overwinnen. Het helpt partners weer gezamenlijke doelen formuleren en helpt ze vertrouwen herstellen.

Heb je vragen? Stel ze gerust info@rijkdominjerelatie.nl
Hier kun je lezen of deze online training van 7 weken ook wat voor jou zou kunnen betekenen! Op dit moment ontvang je mijn boek Red Je Relatie erbij, totaal voor 97 euro.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven