🔐

logo-rijkdominjerelatie

Verliefd op een collega. Wat dan? Deel 2

Inhoud

De laatste keer dat Maartje en ik elkaar spraken vertelde ik haar het verhaal over de Roze Olifant. Sindsdien is alles veranderd tussen haar en Mark.

‘Ik heb besloten er niet aan toe te geven. Het zou te makkelijk zijn. Maar het is wel verdomde lastig om die diep blauwe ogen te weerstaan.’ Sinds Maartje het verhaal van de ROZE OLIFANT kent is er wel het een en ander veranderd. Maartje en Mark hebben hun vriendschap met de ROZE OLIFANT verbroken, maar niet met elkaar. ‘S nachts ligt Maartje naast Freek schaapjes te tellen tot ze een ons weegt. Duizenden vragen schieten als lichtflitsen door haar hoofd.’Hoe kunnen Mark en ik nu nog normaal samenwerken? Ik had er nooit over moeten beginnen. Daarnaast wil ik wat ik voelde voor Freek gewoon terug!!!’

Ik denk aan Ton Creemers en wat hij me ooit vertelde. Verliefde mensen moet je niet adviseren, zei de psycholoog met ruim dertig jaar ervaring tegen me na onze uitzending; Passen we wel bij elkaar? (Uitzending DOWNLOADEN).

‘Mark kan me niet loslaten en ik hem dus ook nog niet.’
‘Wil je bij Freek weg?’ Maartje kijkt me zorgelijk aan. ‘Nee, ik heb het goed. En hij wil best dingen veranderen. We hebben samen gepraat volgens jouw Stappenplan Verbindend communiceren en ik heb hem over mijn gevoel vertelt; uitgelegd dat ik hem gewoon te vaak mis, hij te veel weg is en altijd maar met zijn werk bezig is en steeds minder met zijn gezin, laat staan met mij.’

‘Hoe reageerde hij?’ Maartje vertelt dat Freek heel begripvol reageerde. Ze hebben sinds tijden weer eens gesproken over; Hoe gaat het nu eigenlijk tussen ons? Dat heeft geholpen. Hij heeft beloofd een aantal zaken bedrijfsmatig te veranderen, binnen nu en twee jaar. Aan het gezicht van Maartje is af te lezen dat ze haar twijfels heeft of Freek ook echt meer ruimte in zijn leven gaat vrijmaken voor zijn gezin, maar ook dat ze twee jaar wachten best lang vindt.

Ik wens haar sterkte. Het is niet gemakkelijk. Gelukkig praten zij en Freek weer met elkaar. Ze hebben kinderen en zullen hoe dan ook meer moeten communiceren met elkaar.

Iedereen kan de uitzending Passen we wel bij elkaar? of de videoreeks met het stappenplan VERBINDEND COMMUNICEREN hier direct downloaden. Je ontvangt hem in je mailbox.

Ken jij iemand in je omgeving die je net als Maartje beter niet al teveel kunt adviseren 😉 ? Deel dit bericht. Thanx a lot.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven