🔐

logo-rijkdominjerelatie

De 3 redenen van een scheiding! En hoe jij dit anders aanpakt!

Inhoud

Als jij jouw relatie een cijfer zou mogen geven tussen de 1 en de 10. Welk cijfer zou jij jullie relatie geven? En wat zegt dat?

Ik wil je alvast bedanken voor het lezen van mijn blog, we gaan het vandaag vanuit een ander perspectief bekijken en ik ben dankbaar dat ook jij aandacht wilt besteden aan een heel belangrijk onderwerp! JOUW LIEFDESLEVEN! Laten we het vanaf vandaag met z’n allen (voor onze kinderen en voor onszelf) een stuk gezelliger en liefdevoller maken. Want…. de cijfers liegen er niet om. 34% gaat scheiden en van de mensen die ongehuwd zijn, met kinderen, zullen dat er hoogstwaarschijnlijk niet veel minder zijn. Laten we het niet alleen zeggen, maar het vooral ook gaan doen!

broken heart foto

Waarom gaan relaties tegenwoordig zo ‘snel’stuk? En wat ga jij anders doen?

In mijn optiek vormt één van deze drie redenen een hele belangrijke oorzaak om er na verloop van tijd definitief een punt achter te zetten. Helaas gaat er een tijd aan vooraf waarin de ellende en het ongeluk zich hebben opgestapeld en is dit een periode waarin je steeds onzekerder bent geworden en uiteindelijk vermoeid en wel hebt besloten om er mee te stoppen, omdat het zo echt niet meer kan. KOM OP! DIT MOET ECHT ANDERS KUNNEN!

Ik ga je NIET ALLEEN vertellen hoe ik denk dat dit komt, maar ook wat je VANAF VANDAAG KUNT DOEN om te voorkomen dat jij dezelfde fouten maakt als sommige vrienden, buren, misschien zelfs je ouders, vage kennissen of familieleden die je voorgingen in de verschillende familiedrama’s.

Ik vind absoluut niet dat iedereen bij elkaar moet blijven. Sterker nog, als mensen elkaar dood ongelukkig maken, elkaar kleineren, emotioneel of fysiek mishandelen, dat ze alle redenen hebben om uit elkaar te gaan. Zeker als er kinderen in het spel zijn.

Maar ik ga er even vanuit dat jullie niet in de bovenstaande categorie vallen, bij elkaar willen blijven en dan weet ik zeker dat er een formule bestaat om de verbinding en passie terug te brengen en dan vind ik ook dat je het aan jezelf en de ander verlicht bent om samen gelukkig te worden! Het leven is te kostbaar!

1. Gebrek aan aandacht – voor jezelf en voor elkaar!

Als jij jouw relatie een cijfer zou mogen geven tussen de 1 en de 10. Welk cijfer zou jij jullie relatie geven?

Ik zeg altijd. Als je relatie een 8 krijgt, dan kun je ervan uitgaan dat je voldoende aandacht aan jezelf en de ander geeft. Zo niet, dan is er werk aan de winkel.

We hebben het zo ongelofelijk druk gekregen. Ik merk dat onze partner en onszelf aandacht schenken vaak onderaan het prioriteitenlijstje is komen te staan.

Zorg ervoor dat AANDACHT weer prioriteit krijgt. Dit is echt de hoofdreden dat mensen uit elkaar gaan en trap niet in de valkuil van bezigheden. We zijn er de hele dag druk mee, met bezigheden. En het slokt ongekend veel tijd op. Kostbare tijd, die je ook in onverdeelde aandacht met je partner kunt doorbrengen, of kunt besteden aan iets doen voor jezelf.

Hoe meer aandacht jij aan jezelf besteed, hoe meer aandacht jij aan de ander besteed, hoe beter je relatie zal zijn. I Promise!

Hoe je samen prioriteiten stelt, hoe je grenzen stelt, hoe je inzicht krijgt in je behoeften en die van de ander en van jullie samen, dat leer je met de 7 Gouden geheimen voor een rijke relatie, maar ook in de talloze filmpjes die ik dagelijks op youtube post! Marieke Proper – relatietherapeut.

Wil je thuis aan je relatie werken?

Ik heb een prachtige GRATIS e learning gemaakt, waarin ik de 7 Gouden geheimen voor een rijke relatie stapsgewijs met je deel, die je thuis, samen of apart van elkaar kunt doorlopen en waarvan ik weet dat het jullie stukken dichter bij elkaar gaat brengen.

2. De liefde is weg – we gaan uit elkaar. Of is er hoop?

Als de liefde weg is, worden we eerst vaak angstig en als dat lang genoeg duurt worden we een soort van onverschillig. Het maakt ons niet meer uit (of we doen alsof), we gaan nog meer langs elkaar heen leven en we houden steeds minder rekening met elkaar.
Ik zeg het zo vaak:‘Het grootste verschil tussen een liefdesrelatie en een vriendschap is het hebben van intimiteit, passie en liefde. Als dit weg is, dan blijft er wellicht nog een vriendschap over, maar wat doen we met onze behoeften aan intimiteit, passie en liefde? Soms doen we er niks mee. Ik heb talloze mensen depressief zien worden in relaties. Mannelijkheid verloren, vrouwelijkheid verloren. En zichzelf verwaarlozend door het leven heen op de automatische piloot.’

Ik geloof 100% zeker dat er nog hoop is voor deze relaties. Ik geloof ook dat als deze mensen uit elkaar gaan ze in volgende relaties tegen dezelfde ‘zaken’aan gaan lopen. Ik geloof dus hoe dan ook dat het beter is dat ze binnen deze relatie al gaan oefenen met het herstellen van hun mannelijke en vrouwelijke energie.

Voor een gelukkige relatie is een liefdesrelatie nodig.

Binnen een liefdesrelatie is een vrouw een vrouw en een man een man.
Wat mij betreft horen daar ook een aantal etiketten bij en deze oude etiketten blijken nogsteeds zeer succesvol te werken. IK ZAL ZE HEEL EVEN UITVERGROTEN!!! Mannen houden de deur open, kiezen een restaurant, betalen de rekening en luisteren aandachtig naar de vrouw. Vrouwen kleden zich mooi aan, vertellen hun verhaal, vertrouwen op de keuzes van de man, zijn dankbaar voor een leuke avond, voor de tijd en aandacht die ze krijgen en lachen!

Het is ergens mis gegaan. Vrouwen en mannen moesten gelijk zijn in het bedrijfsleven. Maar niemand heeft gezegd dat dit ook voor tussen de lakens en binnen de muren van het huis gold. Wij vrouwen mogen ons gerust nog in de watten laten leggen door onze mannen. Ons bij tijd en wijlen afhankelijk opstellen en laten verwennen. Mannen mogen nog steeds zo nu en dan een echte gentleman zijn, een bloemetje meenemen, een lief gebaar, een tas aanpakken, een boodschap ophalen, et cetera.

Als je een scheiding wilt voorkomen, dan is het belangrijk dat je als de wiedeweerga aandacht gaat besteden aan je liefdesrelatie en ervoor zogt dat de passie, verbinding en intimiteit terugkeert in de relatie.

3. Overspel, vreemdgaan, elkaar niet vertrouwen, jaloezie en meer van dat soort relatiekillers is de derde reden waarom mensen er mee stoppen.

Alle vormen van respectloos met elkaar omgaan zijn natuurlijk een relatiekiller. Maar dat hoef ik je vast niet uit te leggen.
Ik zie het altijd meteen als er een stel tegenover mij zit waarvan een van de twee een ander heeft. Tot over zijn oren verliefd is op een ander en allang gevoelsmatig is uitgecheckt. De reden dat hij of zij nog niet definitief is gegaan heeft alles te maken met angst voor reactie. Van de partner, van de kinderen, van de familie, van zijn of haar collega’s en zelfs van vreemden. Daarnaast zijn financiële gevolgen een reden om toch maar bij elkaar te blijven.

Als iemand een keer in een dronken bui met een ander heeft gezoend is dat natuurlijk vervelend, verdrietig en niet leuk. Maar als iemand er structureel een ander op na houdt en je voelt je hier begrijpelijk uiterst ongelukkig bij dan spreken we van een relatie die helemaal niet in balans is. één van de twee heeft de touwtjes in handen en die ander probeert erger te voorkomen. Als dat al kan! Het is voor je zelfvertrouwen funest als je een ander de ruimte geeft om zo met jou om te gaan.

Je kunt je wel afvragen, wat is er aan voorafgegaan? Wat was mogelijk mijn aandeel en vooral: hoe kom ik zo snel mogelijk uit deze positie, die totaal niet fijn aanvoelt. Ik durf met stelligheid te zeggen dat je al een tijd je grenzen niet goed aan hebt gegeven en dat je op dit moment onzeker bent, maar ik durf je ook mee te geven dat je sterker kunt worden! Dat je respect en vertrouwen verdiend en dat jouw eigen zelfbeeld veel sterken mag en kan worden. Dat relaties gelijkwaardig horen te zijn en dat je kunt leren hoe je een gelijkwaardige partner kunt worden.

Zit jij in de problematiek van punt 3. Leg hoe dan ook vanaf nu de focus op jezelf. Zorg ervoor dat je zelf sterk wordt zodat je zo snel mogelijk uit deze situatie komt.

Iedereen die het gevoel heeft dat het zeer dun ijs is, dat hij constant op zijn tenen moet lopen, dat hij of zij zich constant zorgen maakt en niet meer zichzelf kan zijn binnen deze relatie, is gebaad bij mijn e learning, de 7 Gouden geheimen voor een rijke relatie. Het geeft je onmiddellijk heel veel inzicht in hoe jij met dingen omgaat en hoe je dit vanaf vandaag anders kunt doen.

Het is mijn missie om de verbinding en passie terug te brengen in relaties en mijn boodschap bij zoveel mogelijk mensen te laten komen, zodat onze kinderen een liefdevol voorbeeld krijgen en op kunnen groeien met zelfvertrouwen en later een goede partnerkeuze zullen maken. Want hoe belangrijk is dat? Het is voor mij de grootste reden dat ik dit werk doe. Voel jij dat mijn boodschap belangrijk is, weet je dat er in jouw omgeving mensen zullen zijn die baat hebben bij deze confrontatie/ wake up call, of hoe je het ook wilt noemen. Deel mijn boodschap! En laat even een reactie achter. Wat was je grootste inzicht?

Ik wens je heel veel kracht, succes, zelfvertrouwen en wijsheid toe!
Ik wens jullie bovenal heel veel liefde, verbinding en passie!

‘Ik heb de afgelopen 15 jaar van mijn leven bijna geobsedeerd gezocht naar de formule voor relatie geluk en ik heb de code gekraakt. Ik heb alle belangrijke boeken op het gebied van relatie bestudeerd. Ik heb alles getest en uitgeprobeerd, ik heb jaren gestudeerd, ik heb al velen geholpen met mijn boeken en help zelf dagelijks High performers een succes te maken van hun relatie. Ik wil niet alleen deze relatief kleine groep mensen helpen. Een groep die de middelen heeft om aan zijn problemen te werken. Ik wil relatiehulp toegankelijk maken voor heel Nederland. Vanaf vandaag en daar ga ik mij met liefde en passie voor inzetten.’ Marieke Proper

Ontvang hier NU mijn gratis bonus! Direct in je inbox.
when the student is ready

Help mij door deze blog te delen op FACEBOOK
[facebook]

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven