Bindingsangst, verlatingsangst of trauma door overspel? Maak kennis met onze Psycholoog

Rogier

Ik geloof in gehoord worden, benoemen en begrijpen. Ik breng graag rust en vertrouwen terug in het leven van mijn cliënten.

Bindingsangst, verlatingsangst of trauma door overspel? Maak kennis met onze Psycholoog Rogier

Partners raken samen in de problemen als één of beiden niet in staat blijken om zicht te hechten of wanneer er iemand constant in angst leeft. Het wordt dan uiterst lastig om (daadwerkelijke) problemen die zijn ontstaan samen op te lossen en het staat ontspanning en plezier in de weg. Als partners verder willen (na overspel), ondanks een relatiecrisis, dan is dat een moedige beslissing, alleen weten partners niet altijd hoe ze dat vertrouwen op een diep niveau kunnen ervaren. Dit kan door een traumatische gebeurtenis lastig blijken, of doordat hechting in beginsel al lastig is gebleken. Bijvoorbeeld vanwege wezenlijke tekortkomingen in een vroege jeugd. Ben je mede door de bindingsangst, verlatingsangst en/of trauma momenteel niet in staat om relatiegeluk te ervaren, dan kunnen een aantal gesprekken met onze psycholoog een goede uitkomst bieden.

In relatieproblemen beland? Merk je dat je het lastig vindt om je te binden aan één partner en is er wel een diep verlangen daartoe? Voel je een onweerstaanbare drang om de ander te controleren? Heb je moeite om bepaalde gebeurtenissen te vergeten? Dan is het extra belangrijk zijn om een gesprek aan te gaan met een psycholoog.

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met Rogier

De enorme impact van overspel

De impact van het uitkomen van overspel kan je leven compleet op z’n kop zetten. Wanneer je ermee geconfronteerd wordt komt niet enkel je relatie op het spel te staan. Als ‘slachtoffer’ komt ook je psychologische welzijn op het spel te staan. Vragen als: ‘Waarom overkomt mij dit? Ben ik niet goed genoeg? Hoe kom ik hier ooit doorheen?’ kunnen je lange tijd achtervolgen. Psychologische klachten als: Vertrouwensproblemen, neerslachtigheid, depressie, angststoornissen, een negatief zelfbeeld en impulsief gedrag zijn gevolgen die ik vaak tegenkom, Aldus Rogier. Emoties als angst, boosheid en/of wrok spelen vaak ook nog een begrijpelijke, maar negatieve rol. Daarnaast zijn er vaak lichamelijke klachten waarmee mensen te maken krijgen.

Wanneer heb je baadt bij gesprekken met een psycholoog na overspel of bij bindingangst?

Wanneer je één of meerdere van de onderstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, zou het kunnen zijn dat je last hebt van vormen van bindingsangst, verlatingsangst en/of een vorm van relatietrauma, bijv. na overspel).

 • Vind je het lastig om jouw partner te vertrouwen?
 • Voel je een behoefte om jouw partner te controleren?
 • Heb je piekergedachten?
 • Heb je angsten met betrekking tot je relatie?
 • Vind je het lastig je écht te binden?
 • Vind je het lastig om je kwetsbaar op te stellen?
 • Voel je een drang om intiem te zijn met iemand anders dan jouw partner?
 • Voel jij je vaak afgewezen?

Of heb je lichamelijke klachten? Hierbij kun je denken aan:

 • Verminderde eetlust (afvallen)
 • Slaapproblemen
 • Hoofdpijn
 • Verandering in libido
 • Vermoeidheid (door minder slapen)

Een vrijblijvende online intake (30 min) met onze psycholoog Rogier geeft je direct meer inzicht of een traject met een psycholoog jou gaat helpen om meer rust en zelfvertrouwen in relaties te gaan ervaren. Gesprekken met een psycholoog dragen eraan bij dat je weer meer jezelf kunt worden en meer relatiegeluk kunt ervaren.

Boek een online consult met Rogier

Hoe trauma door overspel nieuw relatiegeluk in de weg kan staan

Wanneer je in een nieuwe relatie hebt kun je constant geconfronteerd worden met gebrek aan vertrouwen in je partner, jezelf en je relatie. Het is dan van belang dat je het bespreekbaar kunt maken met je nieuwe partner. Een empathische partner zal je helpen maar is niet afdoende. Bij een traumatische ervaring door overspel is psychologische hulp wenselijk.

Overspel kan namelijk leiden tot (chronische) psychologische klachten indien je het niet goed hebt weten te verwerken. De pijn en de angsten die je hebt kunnen getriggerd worden door associaties die je hebt gekoppeld aan het bedrog. Zodoende kun je de traumatische ervaring(en) weer herbeleven. Dezelfde vragen blijven zich aandienen in je hoofd.

Wat kun je van een traject bij een psycholoog verwachten als je kampt met bindingsangst, verlatingsangst of een trauma door overspel?

Ik help je graag met het verwerken van het trauma, zodat het geen belastende impact meer heeft op jou en je leven.

Samen bespreken we wat je is overkomen. Wat heeft het met je gedaan? Hoe verhoud je je nu tot jezelf? Hoe verhoud je je tot anderen? Welke emoties spelen je parten? Wat zijn de triggerpoints? Kortom, welke impact heeft het op jou als persoon en op je leven? We analyseren daarbij de psychologische gevolgen.

Het is van belang dat we goed gaan begrijpen waarom het jou is overkomen. Het benoemen, begrijpen en een plaats geven van je geschade vertrouwen zal je rust en een herstelt vertrouwen brengen.

Van mij kun je een luisterend oor verwachten. Je kunt verwachten dat ik je help op weg naar de situatie waarin je weer volledig in je kracht staat. Ik zal je helpen om te genezen van de mentale pijn en de negatieve emoties die zijn veroorzaakt door hetgeen je is overkomen.

Wanneer spreek je van Bindingsangst, verlatingsangst of een relatietrauma (bijv. door overspel) binnen een relatie?

Wanneer spreek je eigenlijk van bindingsangst, verlatingsangst of een relatietrauma (bijv. door overspel). Als er een constante gedachtegang of gedrag ontstaat dat op een negatieve invloed heeft op het relatiegeluk van één of beide partners. Als er een situatie ontstaat binnen een liefdesrelatie waardoor partners zich een langere periode ongelukkig en/of gestrest voelen in het contact met de ander. Of als er een acute crisissituatie is ontstaan waar partners samen niet (meer) tot oplossingen kunnen komen, voor problemen die hen zijn overkomen en/of zijn veroorzaakt door één of beiden. Partners raken doorgaans in de problemen als één of beiden het lastig vindt om zich te committeren, moeite heeft om alleen te zijn en de ander te vertrouwen of constant last heeft van flashbacks en triggers door een heftige gebeurtenis. Die zaken brengen allemaal spanning en stress met zich mee.

Welke ervaring kan ik relatie therapeut, Marieke Proper, met jou delen?

relatie therapeut Marieke Proper‘Als professional ben ik gespecialiseerd in relatieproblemen o.a. na overspel of een relatiecrisis ben ik een aantal samenwerkingen aangegaan o.a. psycholoog Rogier. Door mijn ervaring kan ik veel delen over de complexe mix van problemen die ontstaan door overspel en hoe je aan relatieproblemen kunt werken. Het trauma dat ontstaan is door overspel zit soms zo diep dat het raadzaam is een aantal gesprekken te hebben met een psycholoog om meer rust te kunnen krijgen. Vaak wordt daar binnen de relatietherapie onvoldoende aandacht aan besteed. Daarom geloof ik in samenwerkingen tussen verschillende disciplines en specialisaties. Rogier heeft zich binnen onze samenwerking gespecialiseerd in Trauma door overspel. Het is belangrijk dat een psycholoog precies snapt waar iemand doorheen is gegaan die bedrogen is. En die ook snapt hoe je als mens uit balans kunt raken door de stress & bijkomende vermoeidheidsklachten klachten. Die begrijpt dat er zelfs depressie kan ontstaan doordat je je lange tijd niet begrepen voelt en/of door het niet kunnen loslaten van hetgeen er is gebeurd. (als het vertrouwen stuk blijkt te zijn). Als je door een diepe crisis gaat met elkaar dan is expertise op het gebied van overspel van groot belang om tot heling van trauma te kunnen komen. Om mijn aanbod te vergroten en de mannen en vrouwen die bij mij komen nog beter te kunnen helpen is het van belang geweest om andere goede experts aan te sluiten waar jij op korte termijn een online sessie mee kunt hebben, zodat je spoedig een nieuw perspectief hebt. Vandaar ook deze samenwerking met Rogier. Als auteur van de bestsellers In De Ban Van De Tweelingziel deel 1&2 ontvang ik ontelbare mails van partners die in precies dezelfde onzekerheid zitten als jij. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om een online sessie te boeken met mij.

Online relatie coaching programma 333

Online relatietherapie, anoniem, waar en wanneer je wilt, dat is van deze tijd. Start direct met het online relatie coaching programma van 3 maanden, bij #1 relatie therapeut Marieke Proper (gespecialiseerd in overspel & burn-out)  in samenwerking met psycholoog Rogier (gespecialiseerd in relatietrauma en hechtingsproblematiek/verlatingsangst). Met het Online relatie coaching programma 333 komen jullie uit een relatiecrisis en kunnen jullie een mooie toekomst tegemoet gaan met vertrouwen en verbinding.

Wat kan het online relatie coaching programma 333 voor mij betekenen?

 

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 48 uur persoonlijk te beantwoorden.

Pin It on Pinterest

Share This