3 redenen waarom je juist wel moet spieken bij relatieproblemen

Het is heel gezond dat je graag je eigen problemen wilt oplossen. Hier leer je ook het meeste van.

Vroeger leerde we op school dat we niet mochten spieken. Daardoor zijn we gaan denken dat we geen hulp middelen mogen gebruiken. Persoonlijk vind ik dat één van de slechtste dingen die we op school leren. Ik heb dan ook veelvuldig gebruik gemaakt van allerlei methoden om toch te spieken. Alleen al van het maken van spiekbriefjes leerde ik onbewust dat wat ik nodig had. 😉 Per saldo hoefde ik daardoor vaak niet eens meer op het briefje te kijken. Zo is het ook in de rest van het leven. We kunnen wel degelijk leren van anderen. En op de juiste momenten met hun ervaringen ons voordeel doen. Je hoeft niet alles zelf uit te vinden. Je leert het hooguit toe passen op je eigen leven en dat doe je alsnog allemaal zelf. Hulp vragen is dus juist heel erg goed. Hulp middelen inschakelen slim. Zaken noteren, opschrijven en jezelf de juiste vragen stellen. Het helpt juist allemaal ontzettend bij grote complexe vraagstukken. Zeker als je verwikkeld bent geraakt in een hele ingewikkelde situatie.

1e reden waarom je juist wel moet spieken bij relatieproblemen

En een ander heeft daar zijn of haar specialisatie van gemaakt.. Je kunt in een korte tijd aan kennis vergaren waar iemand jaren over heeft gedaan deze op te bouwen.. Zo verkort je de tijd in de situatie te verblijven aanzienlijk. Ik heb mij jaren gespecialiseerd in overspel. In driehoeksverhoudingen. Ontelbare mensen door scheidingen geholpen. Ontelbare partners juist bij elkaar zien blijven door nieuwe inzichten. Ik zeg altijd. Je hebt maar 1 jong gezin. Zolang je dat jonge gezin hebt maak je keuzes die altijd ingrijpend zijn voor niet alleen jezelf. Maar ook voor je kinderen. Het is dus belangrijk dat je zeker weet dat je jouw situatie vanuit iedere hoek hebt bekeken voordat je er te vroeg alleen voor staat met jonge kinderen..

2e reden waarom je juist wel moet spieken bij relatieproblemen

Door nieuwe dingen te proberen bouw aan zelfvertrouwen en onafhankelijkheid op. Zeker als je verliefd bent sta je volop open voor nieuwe ervaringen. Het is nu het moment om erachter te komen waarom jou dit is overkomen. Wees niet impulsief als je verliefd bent geworden. Hoe aantrekkelijk het ook kan lijken om samen af te reizen naar een onbewoond eiland. Het is waarschijnlijk alles behalve de juiste keuzen. Bouw aan zelfvertrouwen en probeer te ontdekken wat deze situatie je wil vertellen.

3e reden waarom je juist wel moet spieken bij relatieproblemen

Ik heb veel trauma behandeld bij overspel. Heel veel mensen uitgeput zien binnenkomen. Ik heb mensen weer hoop zien krijgen. Weer zien stralen. Ik heb mensen eindeloos lang slapeloze nachten zien hebben. En psychische gevolgen zien ontwikkelen door verhoudingen of de gevolgen ervan. Ik heb zo veel kennis over het voorkomen van ellende op dit gebied dat ik blij ben dat je deze blog nu leest en ik je vast verder kan helpen. Heb jij mijn 5 gratis video’s verliefd op een ander nog niet gezien? Ga deze dan nu downloaden. Alles wat je zoekt aan informatie is er al. Er is zo veel specialistische kennis op de wereld. Je hoeft het alleen maar tot je te nemen en toe te passen. Hoe confronterend ook. Laat het je spiegelen door een ander. Ik heb speciaal voor jou een online relatie coaching programma gemaakt. We gaan 7 weken samen aan de slag en ik ga je helpen het tij te keren. Ik heb dit programma gemaakt voor jou zodat jij kan ‘spieken’. Je kan hiermee ‘afkijken’ bij duizenden die je voorgingen in meer dan 10 jaar. Je kan putten uit hun ervaringen. En jezelf in een korte tijd zo veel leed besparen.

Ik wens je veel succes op de cursus die het leven heet en nooit afgelopen is.. Afkijken mag.. 🧡🤗🥂 Fijne jaarwisseling alvast, Marieke Proper & Liefdesrelaties (Besloten groep) Auteur en relatietherapeut Van In De Ban Van De Tweelingziel deel 1 & 2 verkocht ik al meer dan 10.000 exemplaren… Je bent verre van alleen 🧡💔🧡

 

Pin It on Pinterest

Share This